Banes Motor České Budějovice
28.10.2021, Petra Bicková

Duel tabulkových sousedů - Motor vyráží poprvé v sezóně do Olomouce

Po domácím utkání se Zlínem míří tým Jaroslava Modrého opět ven. Tentokrát Motor čeká Olomouc. Soupeři pro 19. kolo extraligy mají v tabulce stejný počet bodů. Podaří se Jihočechům vyloupit olomouckou arénu? Zápas začíná v pátek v 18:00 a vy ho můžete sledovat prostřednictvím streamu na Hokejce zde.

HC Olomouc

Olomouc zažívá dobrou sezonu, a to hlavně díky příchodu hvězdy z NHL Davida Krejčího, který už nasbíral celkem 15 bodů (9+6). Hned za bývalým útočníkem Bostonu je se 14 body Jan Káňa (6+8) a stal se tak nejlepším nahrávačem.

Olomouc v posledním zápase proti Plzni utrpěla vysokou porážku 1:6. Jediný gól Kohoutů trefil Rostislav Olesz. Pro Olesze se jednalo o jubilejní 100. gól v extralize. Z posledních pěti zápasů vyhrála Olomouc tři. V 17. kole porazila Spartu v televizním utkání 4:3 na samostatné nájezdy. Poté ale přišla hořká porážka na plzeňském ledě. Olomouc má ve srovnání s Motorem odehráno o dva zápasy méně.

Sestava Olomouce z posledního utkání:
J. Sedláček (22. Lukáš) – Ondrušek, Škůrek, Rašner, T. Černý, Řezníček, Dujsík – J. Káňa, David Krejčí, Klimek – Ostřížek, J. Knotek (C), Kucsera – Burian, Nahodil, Kunc – Strapáč, P. Kolouch, Olesz – Navrátil

Z KABINY MOTORU

České Budějovice si po dvou porážkách v řadě opět připsaly výhru, když porazily doma poslední Zlín. Do zápasu naskočil po pěti týdnech také Michal Vondrka, který se vrátil po zranění. Zkušený útočník si v zápase rovnou připsal jednu asistenci a pomohl tak k důležitým třem bodům. „Do konce reprezentační přestávky nás čekají nesmírně těžké zápasy. My si to musíme srovnat v hlavách, musíme hrát jako tým, hrát zodpovědně a jednoduše,“ řekl Michal Vondrka.

V sestavě bude oproti minulému utkání chybět útočník Jiří Ondráček, který k rekonvalescenci svého zranění v dolní části těla bude podle stanoviska lékařů potřebovat několik týdnů. Zatímco u dalších forvardů Venkrbce a Tomana se jejich absence bude čítat na měsíce, u Martina Beránka je situace lepší, jeho návrat na led se blíží, ale v Olomouci to ještě nebude. I proto se Motor rozhodl angažovat do útočných řad Tomáše Šoustala. "Slibujeme si od něj elán, nasazení a hokejovost. Nějaké zkušenosti už také má, nasbíral je v různých soutěžích. V Brně nedostal takovou roli, ale věříme, že nám dodá energii, která nám při zranění našich mladých hráčů Beránka s Tomanem chybí," přeje si hlavní trenér Jaroslav Modrý. Šoustal skočí do zápasu bez jediného tréninku s týmem: "Půjde do hry rovnou naostro. Před utkáním máme k dispozici pouze rozbruslení, kde mu ukážeme pár věcí našeho systému, aby do něho zapadl a co nejvíce nám v naší situaci pomohl."

S Olomoucí Motor doma ve čtvrtém kole extraligy vyhrál 5:2, i z tohoto vzájemného zápasu tak může trenérský tým při taktickém plánu čerpat. "Není to tak, že by příprava na utkání poté, kdy už jsme s týmem v sezóně hráli, byla jednodušší, ale je pravda, že už víme, co můžeme čekat. Rozbor utkání je o mnoho jiný. Roli ale bude hrát i jiné prostředí. Minule jsme s Olomoucí hráli doma, nyní jedeme k nim, i to hraje roli, kdy Olomouc hraje na svém ledě také trochu jinak," sdělil před zápasem pro klubový web Modrý.

Sestava Motoru z posledního zápasu:
Hrachovina (Strmeň) – Bindulis, Percy, Piskáček (A), Šenkeřík, Štencel, Vráblík, Štich – J. Ondráček, L. Pech (A), Gulaš (C) – Vondrka, J. Novotný, Chlubna – Abdul, D. Voženílek, Valský – Holec, M. Hanzl, Karabáček.



Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....