Banes Motor České Budějovice
23.10.2021, Petra Bicková

Motor vyrazí za Rytíři do Chomutova

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Svěřenci Jaroslava Modrého budou chtít odčinit duel s Třincem, ve kterém nebrali ani bod. Povede se jim bodovat proti Rytířům? Zápas začíná už v 16:00 a vy ho můžete sledovat prostřednictvím streamu na Hokejce zde.

HC Rytíři Kladno

Tým Jaromíra Jágra se nachází se svými jedenácti body na předposledním místě extraligové tabulky. V posledních pěti zápasech vyhráli pouze jednou na ledě Sparty, kterou porazili v samostatných nájezdech. V předešlém kole podlehli Vítkovicím těsně 1:2.

I přes neatraktivní místo v tabulce je Kladno vždy atraktivním soupeřem, a to díky hvězdnému týmu. Kromě legendy Jaromíra Jágra obléká dres Rytířů také Tomáš Plekanec, který je zároveň nejproduktivnějším hráčem v týmu. Bývalý hráč Montrealu a Toronta má na svém kontě zatím 14 bodů (4+10). Hned za ním nejvíce bodů nasbíral Nicolas Hlava, který se pyšní 11 body (4+7). Z řad obránců je motoráckým fanouškům dobře známý Jakub Suchánek, který vyměnil dres loňskou sezonu.

Kladno si připsalo zatím nejvíce trestných minut ze všech týmů. Celkem jich Rytíři nasbírali už 193, České Budějovice si odseděly 108 trestných minut a jsou na třetím místě s nejnižším počtem.

Sestava Kladna z posledního zápasu:
Bow – Dotchin, Kehar, Donaghey, Suchánek, Wood, Baránek, Nilsen – Jágr, Plekanec, Hlava – Kristo, Kubík, Dvořáček – Račuk, Filip, Melka – O. Bláha, Pitule, Beran.

Z KABINY MOTORU

České Budějovice v posledním kole extraligy prohrály na svém ledě, kde se setkaly s úřadujícím mistrem, 0:1. Do zápasu opět naskočil Jiří Novotný, který vypomáhá týmu při velké marodce. Už v zápase proti Hradci Králové vypomohl v útoku obránce Ondřej Slováček. Na postu útočníka setrval i proti Třinci. "V neděli s Kladnem nás čeká úplně jiný zápas, než s Třincem, ale my si jedeme pro tři body," říká hokejový obojživelník Slováček. Co očekává od zápasu na Kladně Jan Piskáček? "Opět urputný boj. Nejsou v nejlepší situaci a potřebují každý bod. Bude to těžké utkání."

V posledním duelu proti Kladnu byl úspěšnější Motor. V gólové přestřelce 7:5 zůstaly body v Budvar aréně. Budou chtít Rytíři oplatit Motoru porážku?

Sestava Motoru z posledního zápasu:
Hrachovina - Bindulis, Percy, Piskáček, Šenkeřík, Štencel, Vráblík, Štich - Ondráček, Pech, Gulaš - Abdul, Novotný, Chlubna - Holec, Voženílek, Valský - Slováček, Hanzl, Karabáček.



Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....