Banes Motor České Budějovice
21.10.2021, Adéla Hejdová

DOR: CEB-SPA 1:2sn - Dorostenci se Spartou padli po nájezdech

Vyrovnaný zápas, ve kterém ale měli více šancí domácí hráči, nakonec skončil pro Budějovice jednobodovým ziskem.

Ve čtvrtek do Českých Budějovic přijela pražská Sparta. Sparta byla po desátém zápase na třetím místě se 24 body, oproti tomu byli Budějovičtí na sedmém místě se 13 body. Minulý zápas se Spartou se Motoru nevydařil a v Praze prohrál 4:11. Tentokrát zápas přinesl mnoho pěkných akcí a momentů, ale hlavně prodloužení a nakonec nájezdy, které se domácím nevyvedli a prohráli 1:2.

První třetina byla velice vyrovnaná, oba týmy měly mnoho šancí, které se jim nepodařilo proměnit. Ve druhé minutě byl za hákování vyloučen hostující František Netušil. Domácí měli několik šancí, ale ani jednou nedokázali překonat hostujícího gólmana Maxe Koglera. V půlce první třetiny byl domácí Adam Gřegořek vyloučen za podrážení, ale hostující nedokázali překonat domácího gólmana Davida Cinku. Ovšem v patnácté minutě se trefil hostující František Netušil a hosté se tak dostali do vedení. Domácí se z gólu nezhroutili a hned minutu na to se trefil Tomáš Lukeš po nahrávce Tomáše Strnada a domácí tak skóre vyrovnali.

Druhou třetinu se začalo hrát agresivněji, ale více tlaku vytvářeli domácí hráči. Sparta se nedostávala do větších šancí a nevytvářela tolik gólových momentů. Domácí to pojmuli úplně jinak, tlačili se do brány, dostávali do šancí, ale bohužel se jim nedařilo prostřelit Maxe Koglera. Motor měl několik tutových šancí, ale buď se netrefil do brány nebo trefili zařízení. Nedokázal využít ani druhé přesilovky tohoto zápasu, kdy byl vyloučen hostující David Hrubý za podrážení. Druhá třetina tak končí stavem 1:1.

Třetí třetinu se z pohledu domácích neměnilo nic, hráli stále agresivněji a vytvářeli více gólových šancí než hosté. Opět měli několik šancí, které nedokázali proměnit. Domácí hráli o něco lépe než hosté a celou třetinu hráli skoro pořád v útočném pásmu. Ale ani v téhle třetině se nepodařilo vstřelit ani jednomu týmu gól a pokračovalo se v prodloužení.

V prodloužení nedokázali hosté po několika střelách překonat domácího gólmana Davida Cinku, ovšem ani na druhé straně se nepodařilo ani jednomu z hráčů domácích skórovat. Domácí měli opět více šancí a vytvářeli více gólových situací. Ani v prodloužení se skóre nezměnilo a došlo na nájezdy.

První nájezd jel hráč hostů, Mikuláš Odehnal, kterému se nepodařilo nájezd proměnit. První nájezd domácích jel Samuel Drančák, kterému chyběl kousek, ale ani on nedokázal nájezd proměnit. Na obou stranách chytali výborně oba gólmani a ani v dalších nájezdech se nepodařilo hráčům překonat gólmana soupeře. Až v posledním kole se sparťanskému Andreji Fábrymu s velkým štěstím podařilo překonat domácího Davida Cinku a proměnil tak první nájezd. Poslední a rozhodující nájezd jel domácí Dominik Postl, kterému se nepodařilo prostřelit Maxe Koglera. Domácí tak ze zápasu berou jen 1 bod a sparťané do Prahy odjíždí s 2 body.

Ohlasy po zápasu

František Ptáček (hlavní trenér Sparty)::
První třetinu se na to dalo koukat a hokej byl nahoru dolů a vyrovnaný z obou stran. Bohužel druhou a třetí třetinu už byli domácí lepší, tím pádem mohu říct, že dneska vyhrál horší tým.

Milan Dančišin (hlavní trenér Motoru):
Dneska jsme odehráli asi nejlepší zápas v sezóně. Od půlky zápasu si troufám říct, že jsme byli lepším týmem. Myslím si, že minimálně 2 body jsme si dneska zasloužili. Bohužel jsme dali tři tyčky a neproměnili šance, které jsme měli. Dneska nevyhrál lepší tým.

Viktor Kotalík (kapitán domácích):
Dnešní zápas se nám z naší strany povedl, akorát nám chybělo štěstí. Udělali jsme alespoň jeden bod, což byl náš cíl. Musím říct, že dneska chytal výborně David Cinka, který nás v hodně situacích dost podržel. Naše lajna měla velký tlak a několik šancí, které se nám nepodařilo proměnit. Bohužel se hokej hraje na góly a ty se nám dneska nepodařilo vstřelit.

Tomáš Strnad (útočník domácích):
Do dnešního zápasu jsme šli jako papírově slabší soupeř. První třetina byla vyrovnaná, ale od druhé třetiny se zápas otočil v náš prospěch a určitě jsme pak celé dvě třetiny byli lepší. Myslím, že to dneska nebylo moc spravedlivé, protože vyhrál horší tým. Zápas se Spartou je pro každého něco výjimečného, takže jsme se na ně připravili dobře. Ze zápasu jsme mohli vytěžit více, ale i bod pro nás je důležitý a myslím, že nám pomůže.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....