Banes Motor České Budějovice
21.10.2021, Michal Špírek

Další hokejová lahůdka - Motor v pátek hostí vedoucí Třinec

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Motor proti Hradci Králové dokázal, že se silných celků nemusí bát. A nyní vyzve soupeře, který je po čtvrtině extraligy na vedoucí příčce. Svěřenci Jaroslava Modrého se postaví proti obhájci titulu, týmu vedeném Martinem Růžičkou, Andrejem Nestrašilem nebo Markem Mazancem. Přijďte povzbudit Motor do Budvar arény! Úvodní buly bude vhozeno v pátek v 17:30 a vstupenky na zápas můžete pořídit zde.

Z KABINY MOTORU

Českobudějovičtí fanoušci vyprodali proti Hradci Králové stadion a prokázali, jakou jsou pro klub oporou. V průměru jich do Budvar arény i v současné těžké době chodí 5931, což Budějovice řadí na čtvrté místo extraligových statistik. A dá se očekávat, že sektory se pořádně zaplní i proti Třinci.

Do utkání znovu naskočí i útočník Jiří Novotný, se kterým se vedení Motoru dohodlo na prodloužení kontraktu o další zápas. Z marodů se do hry nikdo nechystá. Martin Beránek sice již trénuje, ale do utkání proti Třinci nezasáhne. U trojice Michal Vondrka, Matěj Toman a Matouš Venkrbec bude absence delšího rázu, Toman a Venkrbec budou připraveni až v zimních měsících. A se zraněním čelisti se léčí i brankář Jan Strmeň, i on bude chybět delší dobu. Využít Alberta Michnáče, kterému skončilo hostování ve Slavii, se trenéři nechystají. V minulém zápase zaskočil v útoku hokejový obojživelník Ondřej Slováček.

Sestava Motoru z posledního zápasu:
Hrachovina – Bindulis, Percy, Piskáček, Šenkeřík, Štencel, Vráblík, Štich – J. Ondráček, L. Pech, Gulaš – Abdul, J. Novotný, Chlubna – Holec, D. Voženílek, Valský – Slováček, M. Hanzl, Karabáček.

Z TÁBORA SOUPEŘE – HC Oceláři Třinec

Oceláře čeká v pěti dnech hned trojice zápasů na ledě soupeřů a svůj trip zahajuje Třinec na jihu Čech. Do Budějovic vyrazil už den před zápasem. Možná je důvodem tohoto kroku i to, že z historického hlediska se Třinci v Budějovicích nedaří, vyhrál zde pouze 6 extraligových zápasů z 36.

Třinec jako obhájce titulů z posledních dvou dohraných ročníků potvrdil, že i letos patří k nejsilnějším celkům. Obsadil první příčku, v posledním zápase si poradil v derby ve Vítkovicích v poměru 4:1. Pozor si musí dát Motor na přesilové hry soupeře, protože úspěšnost využíti 29,63 % budí velký respekt. Oceláři z dosavadních čtrnácti odehraných zápasů prohráli čtyřikrát, ale jen jednou v základní hrací době, v ostatních třech případech brali bod. Odjedou svěřenci Václava Varadi s prázdnou z Českých Budějovic?

Sestava Třince z posledního zápasu:
Mazanec (Šimboch) – D. Musil, Kundrátek, M. Doudera, Marinčin, Jaroměřský, M. Adámek – Daňo, P. Vrána (C), M. Růžička (A) – A. Nestrašil, Miloš Roman, O. Kovařčík – O. Šedivý, Marcinko, Hrňa – Hrehorčák, R. Szturc, Kofroň – Dravecký.


Zápas můžete sledovat také prostřednictvím televizního přenosu na programu O2 TV Sport, popřípadě textový komentář najdete tady.


Vzájemné zápasy v sezóně:
HC Oceláři Třinec - Motor České Budějovice
4:0

V úvodním zápase sezóny měli Třinečtí navrch, Jihočeši vyslali na Mazance za celý zápas jen čtrnáct střel. Teď mají motoráci šanci ukázat, že jejich herní projev zaznamenal za odehranou čtvrtinu posun. Porazí Motor po Hradci před svými fanoušky i dalšího soupeře z vršku tabulky?



Podmínky účasti na utkáních Motoru

Kromě prokázání se vstupenkou není možné vpustit fanoušky, kteří vykazují klinické příznaky onemocnění covid-19. Dále je nutné doložit písemně či elektronicky i splnění alespoň jedné z následujících podmínek:

  • kompletně ukončené očkování alespoň 14 dní před utkáním
  • oficiálně potvrzené prodělání onemocnění COVID-19, přičemž od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní před utkáním
  • oficiální POC (antigenní) test ne starší než 72 hodin před utkáním - možno absolvovat ZDARMA před Budvar arénou
  • oficiální PCR test ne starší než 7 dní před utkáním

    Ideální je prokázat se zeleně svítícím jménem v aplikaci Tečka, kde se sdružují informace z očkování i testů. Je to bezesporu rychlejší, než případná kontrola písemností. Také pokud chcete absolvovat test až na místě, přijďte s dostatečným předstihem!

    Děti do 6 let a 130 cm výšky mají vstup volný a nemusí dle nařízení splňovat ani žádné další podmínky, kromě absence příznaků nemoci. Všechny starší děti musí splňovat stejné podmínky, jako kdokoli jiný. V prostorách Budvar arény je (momentálně) nutné po celou dobu nosit ochranu horních cest dýchacích a dodržovat všechna aktuální zákonná nařízení vlády.

  • Sociální sítě

    Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....