Banes Motor České Budějovice
18.10.2021, Redakce

OFFLINE: Ptali jste se motoráka první čtvrtiny extraligy - Dominika Hrachoviny!

ČESKÉ BUDĚJOVICE — První čtvrtina extraligy je za námi, Motor už se utkal s každým z protivníků. Milan Gulaš se dělí o pozici druhého nejlepšího střelce soutěže, Lukáš Pech je třetí nejproduktivnější hokejista kanadského bodování, povedený vstup do extraligy zažívá i Jindřich Abdul. Fanoušci nejčastěji ocenili výkon brankáře Dominika Hrachoviny, který nastoupil do všech čtrnácti zápasů. A právě jemu jste mohli položit svůj dotaz v rámci offline rozhovoru - ZDE.

Dominik Hrachovina je brankářskou jedničkou českobudějovického týmu. Zasáhl do všech čtrnácti dosud odehraných zápasů, 817 minut, které strávil mezi tyčemi v první čtvrtině, představuje druhou největší porci ze všech extraligových brankářů. Po úvodu soutěže, ve kterém Motor inkasoval více branek, se defenziva týmu zlepšovala, Hrachovinovy statistiky se tak začínají blížit k devadesátiprocentní úspěšnosti zásahů (aktuálně 89,51%) a průměr obdržených branek zase jen o kousek překračuje číslo tři (3,01). Hrachovina čelil celkem 391 střelám. Fanoušci v hlasování Hvězda zápasu, které probíhá na webu Motoru po každém utkání, ať už domácím nebo venkovním, ocenili nejvíce hlasy za první čtvrtinu právě Dominika Hrachovinu. Hned ve čtyřech utkáních (Litvínov, Liberec, Sparta, Vítkovice) byl zvolen první hvězdou, jednou druhou a dvakrát třetí hvězdou duelu. Hrachovina nasbíral nejvíce hlasů i v jejich celkovém součtu.

Témat k otázkám mají fanoušci ohledně sedmadvacetiletého brankáře rozhodně dost. Dominik Hrachovina dokázal dvakrát získat finský titul, v předminulé sezoně byl oporou nejlepšího týmu základní části nedohrané extraligy z Liberce, v té uplynulé se mu ve Finsku tolik nedařilo, ale při debutu v reprezentaci si hned připsal vychytanou nulu. Teď gólman se zkušenostmi z KHL i Švýcarska hájí barvy Motoru.

Ptejte se brankáře Dominika Hrachoviny, motoráka úvodní čtvrtiny základní části, v offline rozhovoru!

PTEJTE SE DOMINIKA HRACHOVINY - ZDE
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice