Banes Motor České Budějovice
07.10.2021, Pavel Mádl

Motor potřebuje bodovat. Uspěje na ledě Karlových Varů?

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Motor v pátek absolvuje utkání opět na ledě soupeře, tentokráte v Karlových Varech. Českobudějovičtí si budou chtít napravit reputaci z posledních dvou nepovedených duelů, kdy si nepřipsali do tabulky žádný bod. Podaří se Motoru proti karlovarské Energii uspět? Zápas začíná v 17:30 a vy ho můžete sledovat prostřednictvím streamu na Hokejce zde.

HC Energie Karlovy Vary

Karlovarští energetici začali tento ročník nejlépe, jak mohli. v prvních dvou střetnutích, které odehráli na svém ledě, brali plný počet bodů. V úvodním duelu proti Kometě Brno vyhrála Energie 4:3 a střelcem všech čtyř branek byl Jiří Černoch. Toho ale nyní limitují problémy s ramenem, a tak není jisté, zda do zápasu proti Jihočechům nastoupí. Ze třech porážek v řadě vybojovaly Karlovy Vary jediný bod. Následovaly výhry nad Kladnem a Zlínem, které pro ně znamenaly plný bodový zisk. Jenže pak opět nastala šňůra proher, a to třízápasová. Hráči karlovarské Energie prohráli na ledě Pardubic, Třince a Mladé Boleslavi. Západočechům patří nyní devátá příčka v extraligové tabulce se čtrnácti body. Produktivitě Karlových Varů vévodí Tomáš Rachůnek se sedmi body za tři branky a čtyři asistence. Mužstvo ze západu Čech se rovněž může spolehnout na další stěžejní posilu Jakuba Fleka, který velmi mile překvapil v květnu na světovém šampionátu v Lotyšsku a byl jedním z nejlépe hodnocených hráčů týmu. Mrštný útočník v této sezóně má ve svých osobních statistikách celkem šest bodů, když dvakrát skóroval a čtyřikrát nahrával.

Sestava Karlových Varů proti Mladé Boleslavi:
Novotný – Parkkonen, Plutnar, Dlapa, Pulpán (A), T. Havlín, T. Hanousek, Mar. Rohan – T. Rachůnek (A), Hladonik, Flek – Průžek, Jiří Kulich, O. Beránek – Koblasa, Kracík, Kohout – Redlich, Osmík, Vondráček (C)

Z tábora Motoru

Českobudějovický Motor musel strpět dvě porážky po sobě. V neděli padl na ledě Budvar arény s litvínovskou Vervou 0:3 a v úterním televizním zápase podlehl Bílým Tygrům z Liberce těsně 2:3. Je známo, že Motor před sezonou značně posiloval kádr. Útočné řady rozšířil výborný útočník Lukáš Pech, jenž aktuálně vede produktivitu Jihočechů se čtrnácti body za tři góly jedenáct asistencí. V kanadském bodování celé extraligy mu v produktivitě náleží třetí místo. Pech do jihočeské metropole přišel z pražské Sparty, ve které působil osm let. Před angažmá ve Spartě působil právě v Karlových Varech, se kterými v sezóně 2008/2009 vyhrál mistrovský titul. Za České Budějovice si tak proti týmu ze západu Čech zahraje poprvé. A není jediný. Jako soupeř hrající v barvách Motoru se proti Karlovým Varům také poprvé v kariéře představí obránce Petr Šenkeřík, který před sezonou přišel do Motoru právě z týmu energetiků. Budějovičtí v dosavadním průběhu sezony zabírají osmou příčku v tabulce se šestnácti body. Z devátého místa se na ně dobývá soupeř z Karlových Varů.

Sestava Motoru proti Liberci:
Hrachovina – Piskáček (A), Šenkeřík, Bindulis, Percy, Štencel, Vráblík, Štich – Abdul, M. Toman, Valský – J. Ondráček, L. Pech (A), Gulaš (C) – Venkrbec, D. Voženílek, Karabáček – M. Beránek, M. Hanzl, Holec


Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....