Banes Motor České Budějovice
30.09.2021, Jiří Michal

Naváže Motor na výhru v Brně? Sparta je jeden z nejatraktivnějších soupeřů, těší se Modrý

Po úterní výhře na ledě brněnské Komety čeká svěřence Jaroslava Modrého těžký test. Na led Budvar arény zamíří pražská Sparta, jež v posledních pěti utkáních nepoznala přemožitele. Právě Motor ji bude stát v cestě za šestým úspěchem v řadě a cestou na čelo tabulky. Utkání začíná v 17:30 a vstupenky pořídíte zde. Zápas také můžete sledovat prostřednictvím streamu na Hokejce zde, popřípadě textový komentář najdete tady.

HC Sparta Praha

Pražský klub patří každoročně k nejsilnějším celkům tuzemské nejvyšší hokejové soutěže a jinak tomu pravděpodobně nebude ani letos. Sparťané do nové sezony vstoupili velmi dobře, když v úvodním duelu dokázali najít recept na pardubický výběr. Následně však přišla zatím jediná prohra v prvním domácím utkání proti Třinci vysoko 4:7. Od té doby však svěřenci Josefa Jandače excelují a v pěti utkáních ztratili pouze dva body, když o osudu utkání v jejich prospěch rozhodli až po základní hrací době. V tabulce se nyní nachází na třetí pozici se ziskem 16 bodů, na rozdíl od první Mladé Boleslavi (18 bodů) mají ale dvě utkání k dobru.

I Sparta přes léto obměnila svůj kádr, přičemž se nebála sáhnout do zahraničí. Příchod Erika Thorella se zatím vyplácí na výbornou, jelikož švédský útočník v dresu pražského klubu nasbíral již deset bodů zásluhou pěti branek a stejného počtu asistencí. Navrátilec Filip Chlapík taktéž potvrzuje své kvality a v celkovém součtu má stejně bodů, jako jeho skandinávský spoluhráč, nicméně vstřelil o jednu branku méně, což z Thorella dělá zároveň nejlepšího střelce celku. V brankovišti se důvěrou trenérů nejvíce pyšní Alexander Salák, jenž nastoupil již v šesti případech, ve kterých dokázal krýt 90,91 % pokusů soupeře s průměrem 2,31 obdržených branek na zápas. Jakub Neužil dostal příležitost od začátku v jediném utkání a navíc jednou svého kolegu střídal, konkrétně při jediné prohře proti Třinci.

Sestava Sparty ze zápasu s Vítkovicemi (28. 9.)

Salák (Neužil) – Polášek, M. Jandus, Mikliš, Jurčina, Tomáš Dvořák, Němeček – E. Thorell, R. Horák, Řepík – Sobotka, D. Kaše, F. Chlapík – Buchtele, Z. Doležal, M. Forman – J. Konečný, Vitouch, Prymula – Zikmund.

Z tábora Motoru

České Budějovice měly skvělý start do sezony vyjma prvního utkání s Třincem a držely se v tabulce Tipsport extraligy na nejlepších pozicích. Po prohře s Plzní na domácím ledě však hokejisté z jihu Čech nezvládli ani další dva duely a čtvrtou prohru v řadě museli odvracet na ledě brněnské Komety, což se povedlo bez sebemenšího zaváhání a Motor po bodovém půstu zapsal do tabulky plný počet. Zajímavý zápas čeká i nejproduktivnějšího Jihočecha Lukáše Pecha (1+10), který vůbec poprvé nastoupí proti celku, ve kterém strávil osm předchozích sezon.

“Sparta je jeden z nejlepších a nejatraktivnějších českých týmů dlouhodobě. Mají výborné výsledky, skvělý kádr a velmi zkušený trenérský štáb. I pro fanoušky je utkání se Spartou menší svátek a očekávám velmi dobrou atmosféru a parádní hokej. My chceme do utkání vstoupit aktivně a od první minuty být minimálně rovnocenným soupeřem,“ komentoval situaci před utkáním hlavní trenér Jaroslav Modrý.

Sestava Motoru ze zápasu v Brně (28.9.)

Hrachovina (Strmeň) – Piskáček (A), Šenkeřík, Štich, Štencel, Bindulis, Vráblík, Percy – J. Ondráček, Pech (A), Gulaš (C) – D. Voženílek, Karabáček, Venkrbec – M. Hanzl, M. Beránek, Abdul – Valský, Toman, Holec.

Podmínky účasti na utkáních Motoru

Kromě prokázání se vstupenkou není možné vpustit fanoušky, kteří vykazují klinické příznaky onemocnění covid-19. Dále je nutné doložit písemně či elektronicky i splnění alespoň jedné z následujících podmínek:

  • kompletně ukončené očkování alespoň 14 dní před utkáním
  • oficiálně potvrzené prodělání onemocnění COVID-19, přičemž od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní před utkáním
  • oficiální POC (antigenní) test ne starší než 72 hodin před utkáním - možno absolvovat ZDARMA před Budvar arénou
  • oficiální PCR test ne starší než 7 dní před utkáním

    Ideální je prokázat se zeleně svítícím jménem v aplikaci Tečka, kde se sdružují informace z očkování i testů. Je to bezesporu rychlejší, než případná kontrola písemností. Také pokud chcete absolvovat test až na místě, přijďte s dostatečným předstihem!

    Děti do 6 let a 130 cm výšky mají vstup volný a nemusí dle nařízení splňovat ani žádné další podmínky, kromě absence příznaků nemoci. Všechny starší děti musí splňovat stejné podmínky, jako kdokoli jiný. V prostorách Budvar arény je (momentálně) nutné po celou dobu nosit ochranu horních cest dýchacích a dodržovat všechna aktuální zákonná nařízení vlády.

  • Sociální sítě

    Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....