Banes Motor České Budějovice
25.09.2021, Marek Baloun

JUN: CEB–MLB 0:5 - Utkání rozhodla jihočeská nedisciplinovanost

Ačkoliv se Jihočeši snažili, na soupeře z Mladé Boleslavi dnes ale nestačili. Ti otevřeli svou střelnici už v prvních minutách, při třetí brance se navíc zranil Štěpán Maleček a Dominik Ludvík inkasoval ještě dvakrát. Budějovický útok přitom vyšel naprázdno.

Jihočeši v úvodu zápasu houževnatě bojovali, brzy se ale začalo ukazovat, že soupeř bude těžkým oříškem. Boleslav brzy začala domácí hráče přetlačovat a na konci čtvrté minuty se už radovala z první branky. Lukáš Pavlát šel za faul na trestnou lavičku, vydržel tam ale jen 38 vteřin, než se prosadil střelou k tyči Sebastian Jasečko. Domácí mohli snížit hned vzápětí, když se na buly po brance dopustil hákování Dominik Brouček, oslabení se ale hrálo většinu času před Štěpánem Malečkem. Domácí obrana sice odolávala, v čase 14:06 ale přišla další trefa soupeře. Po útoku Filipa Chába se z brejku prosadil po přihrávce Snášela Petr Šíma. O minutu později pak přišla další trefa a také zranění gólmana Malečka. Bruslaři opět využili přesilovku a Martin Snášel se mohl po asistenci u druhé branky radoval z dalšího kanadského boku. Štěpán Maleček ale zůstal klečet na ledě a dlouho se nemohl zvednout. Zpočátku to vypadalo na poranění nohy, trojka budějického A-týmu ale dostala sekeru do ruky a zranění se neslučovalo s jeho pokračováním. Do branky se tak postavil Dominik Ludvík a do konce třetiny se už nic nestalo

Ani v prostředním dějství se ale na branku dlouho nečekalo. Budějovice šly opět do oslabení a Sebastian Jasečko si po své levici všiml nikým nehlídaného Vojtěcha Poláka, těsně před Ludvíkem mu nahrál a Polák měl před sebou úplně odkrytou klec a poslal puk do víka. To Boleslav dostalo do herní pohody a nikam se už nehnala. Její tlak byl ale i přesto dostatečný a Budějovicím dělal problémy. Na další branku se tak čekalo až do první vteřiny 44. minuty, když konečný hřebík do rakve Jihočechů zabil opět Vojtěch Polák, byť se Ludvík natahoval, co mu končetiny dovolily. Boleslavský forward mu puk ale vzal z dosahu a ležící tělo přehodil.

Ohlasy po zápasu

Josef Turek (Motor České Budějovice): Soupeř byl dneska lepší. Bruslařsky jsme stíhali, kondice je taky velmi dobrá, bohužel rozhodla herní činnost hráčů a v té jsme selhali. Šance, které jsme si vypracovali, jsme nevyužili a hlavně v první třetině jsme dostali dva laciné góly. To nás psychicky zlomilo.

Petr Haken (BK Mladá Boleslav): Po včerejším zápase se Salcburkem to byl úplně jiný projev. Myslím, že nám pomohly ty branky ze začátku a ty přesilovky. Musím hráčům pogratulovat, protože dnes jsme byli lepší.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....