Banes Motor České Budějovice
25.09.2021, Jiří Michal

V neděli zavítá do Budvar arény Mladá Boleslav. Najedou domácí opět na vítěznou vlnu?

Po druhé porážce v řadě se Motor vrací na domácí led, kam v neděli zamíří hokejisté z Mladé Boleslavi. Středočeský klub nepatřil v loňské sezoně k oblíbeným soupeřům Jihočechů, když získali ze čtyř utkání jediný bod. I tuto skutečnost by svěřenci Jaroslava Modrého rádi napravili. Utkání začíná v 17:00, ale už o hodinu dříve startuje předzápasový program pro děti. Přijďte Motor podpořit! Vstupenky pořídíte zde.

Z tábora Motoru

České Budějovice měly skvělý vstup do sezony, opomineme-li úvodní utkání s Třincem. Motor se dokonce vyskytoval i na nejvyšších příčkách extraligy, ovšem v posledních dvou utkáních se již Jihočechům tolik bodově nedařilo. Proti Plzni si nechal Motor utéct bonusový bod v prodloužení, naposledy proti Pardubicím padl smolně 2:3. I proto se Českobudějovičtí musí rychle oklepat a svá předchozí zaváhání napravit ideálně už právě proti Boleslavi.

Nejproduktivnějším hráčem Motoru je aktuálně Lukáš Pech, jenž nasbíral již devět bodů, když jednou skóroval a připravil svým spoluhráčům dalších osm gólových příležitostí. Jako správný kapitán je nejpilnějším střelcem Milan Gulaš, který slavil svojí trefu již pětkrát. Trenéři v brankovišti zatím dávají důvěru od začátku utkání pouze Dominiku Hrachovinovi. Jan Strmeň nadále na svoji šanci čeká, a tak kvůli zápasovému vytížení nastoupil v sobotu do utkání první ligy za Kolín. Na střídavý start nastoupil rovněž Tomáš Chlubna za Litoměřice a hned se prosadil. V minulém kole se do sestavy Motoru nevešli obránce Jan Štencel a útočník Václav Karabáček.

Sestava Motoru ze zápasu V Pardubicích (24.9.):
Hrachovina (55. Strmeň) – Bindulis, Vráblík, Bučko, Piskáček, Slováček, Percy, Štich – Ondráček, Pech, Gulaš - Abdul, Hanzl, Vondrka - Venkrbec, Voženílek, Valský - Beránek, Toman, Holec.

BK Mladá Boleslav

Boleslavský hokej zažívá velmi povedené poslední roky a letos Středočeši nedoufají v jiný výsledek než čtvrtý postup do čtvrtfinále play-off v řadě a zopakovat loňskou jízdu do semifinále vyřazovacích bojů. V úvodních dvou duelech nové sezony sice bruslaři na své soupeře nestačili, následně však zapsali tři výhry v řadě. Proti Spartě sice svěřenci Radima Rulíka žádný bod do tabulky nepřidali, chuť si však v posledním hraném utkání spravili proti Vítkovicím. Aktuálně se tak Mladá Boleslav nachází na třetím místě se ziskem třinácti bodů.

Zatím se nezdá, že by hráče Mladé Boleslavi trápily nějaké nedostatky. V brankovišti je neotřesitelnou jedničkou Gašper Krošelj, jenž nastoupil v pěti případech a kryl 93,59% pokusů soupeř, přičemž průměrně v zápase inkasoval dvě branky. Jan Růžička se zatím dostal mezi tři tyče pouze jednou. Nejproduktivnějším mužem kabiny je aktuálně David Šťastný, který již dokázal zapsat tři branky a stejný počet gólových nahrávek. Označení nejlepšího střelce Mladé Boleslavi aktuálně drží Jakub Kotala, který dokázal vstřelit o branku více než Šťastný. Obranu Středočechů nadále vede již čtyřicetiletý Martin Ševc a nejenže nasbíral již čtyři asistence, na svém kontě má i celkově jeden plusový bod v tabulce pravdy. A poprvé od odchodu z Budějovic dorazí i bek Pavel Pýcha.

Sestava Mladé Boleslavi ze zápasu s Vítkovicemi (24. 9.):
Krošelj – Pýcha, Ševc, Moravec, Pláněk, Bernad, Fillman, Vacík – Kelemen, Zbořil, Šťastný – Flynn, Najman, Kousal – Kotala, Claireaux, Dufek – Eberle, Bičevskis, Stránský.

Pokud se na zápas nedostanete osobně, můžete jej sledovat prostřednictvím streamu na Hokejce zde, popřípadě textový komentář najdete tady.


Podmínky účasti na utkáních Motoru

Kromě prokázání se vstupenkou není možné vpustit fanoušky, kteří vykazují klinické příznaky onemocnění covid-19. Dále je nutné doložit písemně či elektronicky i splnění alespoň jedné z následujících podmínek:

  • kompletně ukončené očkování alespoň 14 dní před utkáním (na Boleslav do 12. září)
  • oficiálně potvrzené prodělání onemocnění COVID-19, přičemž od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní před utkáním (na Boleslav od 30. března)
  • oficiální POC (antigenní) test ne starší než 72 hodin před utkáním (na Boleslav od 23. září v 17:00) - možno absolvovat ZDARMA před Budvar arénou
  • oficiální PCR test ne starší než 7 dní před utkáním (na Boleslav od 19. září)

    Ideální je prokázat se zeleně svítícím jménem v aplikaci Tečka, kde se sdružují informace z očkování i testů. Je to bezesporu rychlejší, než případná kontrola písemností. Také pokud chcete absolvovat test až na místě, přijďte s dostatečným předstihem!

    Děti do 6 let a 130 cm výšky mají vstup volný a nemusí dle nařízení splňovat ani žádné další podmínky, kromě absence příznaků nemoci. Všechny starší děti musí splňovat stejné podmínky, jako kdokoli jiný. V prostorách Budvar arény je (momentálně) nutné po celou dobu nosit ochranu horních cest dýchacích a dodržovat všechna aktuální zákonná nařízení vlády.

  • Sociální sítě

    Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....