Banes Motor České Budějovice
23.09.2021, Michal Špírek

DOR: SLA - CEB 3:2 - Zbytečně jsme ztratili body, mrzelo kouče Dančišina

"Odehráli jsme dobré utkání, bohužel rozhodlo to, že v první třetině jsme nedali pár vyložených šancí," hodnotil porážku dorostu trenér Milan Dančišin.
První třetina začala rychlým hokejem na obou stranách. Do první větší šance se dostal jako první tým z Českých Budějovic, když po úniku jednoho z hostujících útočníků musel zasahovat perfektním zákrokem slávistický brankář Vedral. Gólový účet slávistů otevřel ve třinácté minutě Martin Švec, který si dokázal najít puk po střele Krejčího a ležícímu brankáři Motoru nedal nejmenší šanci. Budějovickým se podařilo srovnat v čase 19:16, když se po rychlém protiútoku prosadil Viktor Kotalík.

Ve druhé třetině se dokázali prosadit jen sešívaní, a to po zásluze Jana Tichého, který nikým nehlídaný dorazil puk za Cinkova záda a poslal Slavii znovu do vedení. I hosté ale měli dost gólových příležitostí. V čase 24:35 po nedorozumění při střídání domácího týmu se řítili hned dva hráči na Vedralovu branku, puk do brány ale hosté ani z přečíslení nedostali. Gól nepadl ani z největší budějovické šance ve druhé třetině, která přišla devět vteřin před druhou sirénou. Sražený kotouč se odrazil přímo na hůl jednoho z budějovických útočníků, který v rychlosti nedokázal zklidnit puk a jeho střela z bezprostřední blízkosti skončila na břevnu.

Poslední třetina začala pro červenobílé famózně. Už po 48 vteřinách se radoval z vstřelené branky slávista Maximilian Curran, který se dobře zorientoval na pravém kruhu a poslal na hostujícího gólmana nechytatelnou střelu, která nakonec vymetla růžek Cinkovy branky. Tento gól byl nakonec vítězný. Motor v čase 58:08 snížil náskok Slavie na rozdíl jedné branky, ale vyrovnat toto utkání se mu už nepovedlo.

Ohlasy po zápasu
Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): My jsme to vítězství dnes strašně potřebovali, dvakrát jsme prohráli a do Pardubic jsme kvůli nemoci u nich v týmu nejeli. Bylo na nás vidět, ze jsme trochu nervózní, nicméně dvě poslední třetiny jsme odehráli dobře. Měli jsme dobrý pohyb, parkrát jsme zbytečně ztratili puk, ale naštěstí máme tři body.

Milan Dančišin (HC Motor České Budějovice): Odehráli jsme dnes dobré utkání, bohužel rozhodlo to, že v první třetině jsme nedali pár vyložených šancí. Na konci druhé třetiny jsme měli vyrovnat a to se nestalo. Pak už se nám nepodařilo to dotáhnout. Dnes jsme tady zbytečně ztratili body.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice