Banes Motor České Budějovice
31.08.2021, Denisa Józsová, foto Jan Škrle

Tenhle ročník extraligy by měl být o něčem jiném, říká Jindřich Abdul

Jindřich Abdul si na svůj premiérový start v dresu Motoru musel kvůli zranění počkat o něco déle. Proti Litvínovu se však konečně dočkal. Navíc byl u vítězství Motoru v základní hrací době, ke kterému přispěl jednou asistencí. Jak on sám viděl zápas?

Pro vás to byl první zápas za Motor. Rovnou z toho byla výhra v základní hrací době. Tu fanoušci zažili naposledy v únoru, tak jak byste zhodnotil zápas?
Myslím, že zápas jsme rozehráli velmi dobře a celkově si myslím, že ten výkon nebyl špatný. Do ideálu to má ale ještě daleko. V té třetí třetině jsme začali zbytečně zmatkovat a z vyhraného zápasu jsme udělali zbytečné drama. Takovým věcem se směrem k extralize rozhodně musíme vyvarovat.

Jak vy sám jste se cítil na ledě?
Pro mě to byl zápas po velmi dlouhé době, což nebylo zrovna jednoduché. Někdy to podle toho i vypadalo… úsměv. Věřím tomu, že to bude už jenom lepší a lepší. Do ligy to ještě stihnu vyladit!

Pro České Budějovice jsou to dvě výhry za sebou, taktéž po velmi dlouhé době. Většina kádru je sice nová, ale v tomto ohledu se Jihočechům úplně nedařilo. Může to být vzpruha pro sebevědomí?
Myslím si, že určitě, přestože je tu hodně nových kluků. Ale hlavně to může být zlepšení sebevědomí pro ty, kteří tu hráli v té loňské sezóně, která se prostě nepovedla. To si nebudeme nic nalhávat. Ti kluci nyní vidí, že umíme vyhrávat. To nás může jenom posunout.

Když bychom se soustředili hlavně na první dvě třetiny, tak jste byli na ledě jasně lepší. Byl to výkon, kterým byste se chtěli prezentovat v lize?
Určitě! První dvě třetiny jsme byli mnohem aktivnější, velmi dobře jsme bruslili i kombinovali. Myslím, že to byl rozhodně výkon, kterým bychom se chtěli prezentovat. Hrát aktivně a nebýt vůbec zalezlí. Ta třetí třetina už nám sice nevyšla podle představ, ale do startu ligy ještě máme nějaký čas to vyladit.

První start a první kanadský bod za asistenci? Jak byste nám situaci popsal?
My jsme tam ujížděli do situace dva na jednoho, pak tři na jednoho a tři na dva. Byla to vlastně trochu ošemetná situace. V tu chvíli jsem sám nevěděl, jak se mám rozhodnout. Jestli nahrát na jednu či druhou stranu, nebo dokonce zakončovat. Nakonec jsem se rozhodl pro nahrávku. Už v tu chvíli jsem se málem dočkal branky, jak se to tam odráželo. Posléze byl rozhodující důraz před tou bránou, poté stačilo kotouč přiklepnout Hanzymu, jenž puk dostal do branky.

Vaší přípravu zbrzdilo zranění, co se stalo?
V letní přípravě jsem si bohužel zlomil palec na ruce. Následně jsem chtěl všechno rychle uspěchat, abych mohl začít od další fáze naplno. Ukázalo se, že jsem spěchal až moc. Normálně jsem další část přípravy začal s týmem, ovšem po týdnu a půl jsem měl stále velké bolesti. Proto jsem šel na rentgen, kde se zjistilo, že to je stále zlomené. Znovu se to tedy muselo zafixovat. Nyní už je to v pohodě. Palec se sice musí ještě trochu rozhýbat, pak už to bude stoprocentní.

Extraliga se nám kvapem blíží, jak se na ní těšíte?
Těším se hrozně moc, jelikož to pro mě bude nová soutěž, kterou jsem ještě nehrál. Jsme plní očekávání, stejně jako fanoušci i celý klub. Tenhle ročník by měl být úplně o něčem jiném než ten minulý. Všichni v to věříme a děláme pro to maximum.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....