Banes Motor České Budějovice
30.08.2021, Michal Špírek, foto Jan Škrle

Rychlost, dravost, tlak do brány. To slibuje příchod Jakuba Valského

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Útočná posila Jakub Valský zažije v úterním přípravném utkání s Litvínovem zápasovou premiéru v českobudějovickém dresu. Jak okomentoval svůj příchod do Motoru?

Dvaatřicetiletý forvard Jakub Valský má na svém kontě 619 extraligových zápasů. A v další sezóně přidá další - v dresu s okřídleným písmenem "M" na hrudi. "Motor o mě měl zájem, a to bylo to hlavní. Budu se snažit ho dostat tam, kam patří. Loňská sezóna tu nebyla dobrá, já se budu snažit udělat maximum, aby tu byl dobrý hokej," konstatuje útočník.

Valský se stal last-minute posilou, zapojil se už i do tréninků Motoru, ale neznamená to, že by snad v létě dosud zahálel: "Připravoval jsem se doma v Liberci, kondiční část přípravy jsem měl samostatnou s kondičním trenérem, poté jsem se připravoval s týmem Benátek." Do žádného přípravného utkání ale útočník s reprezentačními zkušenostmi zatím nenaskočil, předsezónní premiéra ho tak čeká v dresu Motoru hned v úterním utkání s Litvínovem. "To se dozvím, jak na tom vlastně jsem," usmívá se Valský.

Kouč Jaroslav Modrý o Jakubu Valském
"Jakub je silný, dobře bruslící hokejista, který se dokáže udržet na puku v útočné třetině. Do naší sestavy přináší rychlost a zkušenosti, když má odehráno přes 600 extraligových zápasů. Věřím, že atributy jeho výkonu nás udělají silnějším."

Do kabiny Motoru vkročil necelé dva týdny před startem extraligové sezóny, sžití s kabinou by mu mohly usnadnit některé známé tváře. "S Honzou Piskáčkem jsem začínal na Kladně, třeba s Hráškem jsem hrál v Liberci," vzpomíná Valský. Že přišel do týmu až v závěru přípravného období ale nijak zvlášť neprožívá. "Kdyby se mi to stalo před deseti lety, bylo by to těžší. Ale teď už vím, co a jak, jak to chodí, znám tu soutěž, dokážu se připravit. Je ale jasné, že to bude chvíli trvat, než si vše sedne," hodnotí Valský.

V posledních sezónách Valský často měnil týmy, za poslední dvě sezóny pak působil rovnou ve čtyřech extraligových klubech. Jedním z útočníkových cílů je tak se na delší dobu usadit, vybojovat si svými výkony déletrvající angažmá. "Určitě, už jen kvůli rodině bych chtěl někde odehrát klidně tři roky, vůbec bych se tomu nebránil. Mám manželku a děti, chtěli bychom někde zůstat déle," uzavírá Valský.

Co může nabídnout po herní stránce týmu Motoru? "Rychlost, dravost, přímočarost, tlak do brány. To co mě zdobí. Kdo mě zná, ví, jak hraju. A nějaké ty góly samozřejmě."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....