Banes Motor České Budějovice
24.08.2021, Zbyněk Rýpar

Motoráci ročníku 2008 vezou z olomouckého turnaje zlato

OLOMOUC — V Olomouci proběhl o předposledním srpnovém víkendu hokejový turnaj pro ročníky 2008. Na ledě olomouckého zimního stadionu se představilo celkem pět mužstev - domácí HC Olomouc, dále pak HC Kometa Brno, HC Dynamo Pardubice, HC Slovan Ústí nad Labem a také HC Motor České Budějovice.

Turnaj se hrál systémem každý s každým a po skončení každého utkání následovaly automaticky samostatné nájezdy. Po skupinové části si to následně soupeři rozdali v Play off. Mladí Motoráci ve skupině zvítězili nad všemi soupeři, když postupně porazili Pardubice 5:3, Kometu Brno 5:2, Ústí nad Labem 4:2 a Olomouc 5:3. Z nájezdů si odvezli bilanci dvě výhry, dvě prohry.

Semifinálové utkání Motoru s Olomoucí nabídlo pořádné drama. Domácí vedli 1:0, ale Motoru se povedlo utkání otočit ve svůj prospěch, když vítěznou branku vstřelil v poslední minutě zápasu, a díky vítězství 2:1 postoupil do finále.

Ve finále Motoráci nedopustili, aby střelci soupeře skórovali a za vítězství 3:0 si odvezli z Olomouce zlaté medaile!

Sestava HC Motor České Budějovice: Jelínek, Spolidoro; Zeman, Šrámek, Schmied, Kamlach, Kutlák, Kouba; Kaiseršot, Mařík, Hřebejk, Hejda, Novotný, Čečetka, Jiřík, Fleischman, Pýcha.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....