Banes Motor České Budějovice
20.08.2021, Michal Špírek, foto Jan Škrle

Trenéři nadále budou pracovat s celým kádrem. Tým čeká zápasová pauza

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Původním plánem bylo, že po čtvrtečním přípravném utkání trenéři oznámí finální zúžení kádru. Vzhledem k marodce k tomu ale nakonec nedojde, tým se bude nadále připravovat v dosavadním složení. Další přípravný zápas sehraje Motor 31. srpna.

Českobudějovický Motor proti Kladnu vybojoval první vítězství v přípravném období. Jednalo se tak i o první výhru pro vůdce českobudějovické střídačky Jaroslava Modrého. „Pro kluky je to odměna za tvrdou práci na tréninku. Je fajn prožít zase radost z vítězství. Je to věc, která se nedá koupit,“ usmíval se před novináři po zápase Jaroslav Modrý.

Spolu se svými kolegy se nakonec rozhodli nepřistoupit k dalšímu zúžení kádru, když již dříve rozhodli o uvolnění Ivana Lytvynova a útočníků Matouše Hrubce a Adama Rašky. "Máme nějakou marodku, což je součást hokeje, ale tím pádem nebudeme zužovat, protože nemáme co zužovat. Budeme pracovat s materiálem, který máme, a den po dni se zlepšovat,“ sdělil Modrý.

Se zdravotními potížemi se potýká více hráčů. Jako poslední přibyl na marodku obránce Petr Šenkeřík se zraněním v horní části těla. Podle prvních výhledů bude chybět několik týdnů bez nutnosti absolvovat operační zákrok. Do tréninku se postupně zapojuje útočník Jindřich Abdul, který v přípravě zatím ani jednou nenastoupil. Rovněž stav brankáře Hrachoviny se zlepšuje, proti Kladnu dokonce byl na ledě při předzápasové rozcvičce.

Motor sehraje ještě tři přípravné zápasy, a to doma proti Litvínovu (úterý 31. srpna) a generálku před startem extraligy obstará dvojzápas s Lincem (v Linci v pátek 3. září a odveta doma 5. září). Vstupenky na domácí zápasy můžete kupovat on-line. Do extraligy pak vstoupí Motor utkáním na ledě Třince 10. září, které bude vysílat program O2TV Sport.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....