Banes Motor České Budějovice
17.08.2021, Adam Pavlíček

Věřím, že můžu být týmu platný, říká Jiří Ondráček. Strmeň kvituje těžké soupeře

Motor má za sebou také druhé přípravné utkání s plzeňským celkem. Naskočil do něho také Jiří Ondráček, který si tak odbyl preméru v českobudějovickém dresu. On sám navíc naskočil do zápasu po několika měsících. V utkání sice nebodoval, ale v průběhu zápasu ho trenéři přesunuli až do první formace.

Jak spokojený jste s dnešním výkonem?
Převládá především pocit nespokojenosti, a to především kvůli prohře. Ani já osobně jsem příliš nepřispěl k tomu, aby to bylo jinak. Na druhou stranu to byl pro mě první zápas, po dlouhé pauze to bylo opravdu těžké.

Co vám právě ten první zápas ukázal?
Půjde to. Ještě je určitě nějaký čas, je na čem pracovat, vždy se toho dá hodně zlepšit. Doufám, že v dalších zápasech to bude lepší a zodpovědnější.

S koncem minulé sezony jste říkal, že chcete, aby vás hokej znovu bavil. Myslíte, že to bude tady, v Motoru?
Těžko říct, ale doufám, že ano! Jsem moc rád za šanci, že se tady o to mohu porvat, jsem klubu vděčný. Když vše funguje, vyhrává se, je to, jak má být, člověka to pak baví. Proto chci být součástí úspěšného klubu.

Ve Zlínu jste působil 14 sezon. Jak těžké je zvykat si na nové prostředí po takové době?
Těžší období bylo spíše předtím, když jsem tři čtyři měsíce čekal na nějakou nabídku. Z tohohle hlediska to bylo těžké. Jinak je hokej pořád stejný, na partu si člověk rychle zvykne. Tady je navíc super tým. Samozřejmě jsem byl zvyklý na něco z domu, ale to se dá přejít.

Do konce července jste se připravoval se Vsetínem, vyhodnotil jste tedy extraligu jako prioritu?
Abych pravdu řekl, říkal jsem si, že pokud nepřijde nabídka, zůstanu právě na Vsetíně. Ale se Vsetínem jsme se vlastně nebavili ani o žádných konkrétních číslech, žádná konkrétní nabídka to nebyla. Kdyby přišla, asi bych byl tam. Ale ozvaly se České Budějovice, za což jsem moc rád a o šanci se porvu. Věřím, že týmu mohu být platný.

VIDEO: Jan Strmeň se těší na extraligu

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....