Banes Motor České Budějovice
14.08.2021, Jiří Michal

Je to splněný sen, hlásí po svém debutu trojice juniorů

Přípravné zápasy před ostrým startem sezony se v klubech nesou v duchu vyzkoušení nových hráčů spjatého se zapojením vlastních odchovanců z mládežnických kategorií. U Motoru tomu není jinak, o čemž se přesvědčila i juniorská trojice Jaroslav Pouzar, Jiří Remta a Matouš Masopust (na fotce), která proti pražské Spartě zapsala premiérové starty za seniorský tým Českých Budějovic.

Syn klubové legendy, mistra světa a trojnásobného držitele Stanleyova poháru po zápase přiznal, že zezačátku panovala značná nervozita, která však odešla již s rozbruslením. „Všechno si postupně sedlo a jsem rád, že jsem si mohl zahrát,“ dodal. Jeho slova potvrzuje i devatenáctiletý Matouš Masopust. „Do zápasu jsem šel s lehkou nervozitou, ale po prvním střídání ze mě všechno spadlo a zápas jsem si užíval,“ svěřil se.

Své nadšení z nominace trenérů neskrýval ani jediný obránce z této trojice. „Byl jsem šťastný, když mi trenér ve středu zavolal a řekl mi, že ve čtvrtek pojedu hrát na Spartu s hlavním týmem. Je to splněný sen zahrát si za áčko ve svém mateřském klubu,“ komentoval svůj debut Jiří Remta.

V sestavě pražské Sparty figurovalo několik hráčů s bohatými zámořskými zkušenostmi, což ocenil Masopust. „Zahrát si za áčko a ještě proti Spartě, kde hráli hráči, kteří hrávali v NHL, byl můj sen, který se mi splnil.“

Jaroslav Pouzar si dokonce připsal jeden plusový bod do tabulky pravdy, když se pohyboval na ledě během, bohužel, jediné branky Českých Budějovic. Právě produktivita byla jedním z důvodů neúspěchu Motoru na pražském ledě. „Škoda, že premiéra nebyla úspěšná,“ shodují se mladíci.

Zda ještě trojice mladíků spadajících věkem do juniorské kategorie dostane příležitost představit se v dresu Motoru v dalších utkáních zatím není jasné. „Doufám, že si mě trenéři ještě na nějaké zápasy vyberou,“ komentoval vyhlídky do dalších soubojů Remta.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....