Banes Motor České Budějovice
12.08.2021, Denisa Józsová

Další zápas se Spartou! Tentokrát v pražské Tipsport aréně

Dvakrát během jednoho týdne se spolu střetnou týmy Motoru a Sparty. V tom prvním, konaném v Budvar aréně, se lépe vedlo pražským hráčům, kteří zvítězili o jednu branku. Nyní mají Jihočeši šanci na odvetu. Ta se bude konat v Tipsport aréně, start je naplánovaný na čtvrtek v 17:30. Za jakých podmínek se dostanete na zápas, se dozvíte na stránkách soupeře.

První přípravné utkání

Sparta a Motor se spolu střetly teprve v úterý, a to na ledě Budvar arény. Nyní se však spolu utkají znovu. Oba týmy do prvního vzájemného střetnutí odehrály dva přípravné zápasy a nepřipsaly si ani jedno vítězství. Trenér Jaroslav Modrý se rozhodl dát do sestavy i letní posily, takže fanoušci mohli vidět v dresu Jihočechů Milana Gulaše, Dominika Hrachovinu, Jana Piskáčka, Lukáše Pecha, Michala Vondrku, Romana Vráblíka a další… Vstup do utkání však měli lepší hokejisté z hlavního města. Už po necelých šesti minutách totiž vedli o dvě branky, když se trefili Jan Buchtele a Miroslav Forman. Poté dlouho nebyla k vidění žádná branka. Až ve třetí třetině se znovu ozvaly brankové sirény. Budějovicím se navíc povedlo srovnat, dvakrát se totiž trefil navrátilec Milan Gulaš. Následovalo ovšem oslabení Jihočechů tři na pět a Pražané tuto šanci využili ke vstřelení rozhodující branky. Podruhé v utkání se trefil Jan Buchtele, který určil konečné skóre zápasu 3:2 ve prospěch Sparty.


Přípravné utkání

HC Sparta Praha - Motor České Budějovice

čtvrtek 12. srpna, 17:30, Tipsport arena

Komentář Jaroslava Modrého

„Předvedli jsme plno věcí, jak chceme hrát. Kluci odvedli výbornou práci, ale pořád jsme v přípravě a budujeme to. Kluci hrají o své role, každý si postupně nachází své místo v týmu. Myslím, že jsme na správné cestě. Sice jsme nevyhráli, ale ze zápasu mám dobrý pocit. Zvedli jsme se od druhé třetiny, možná jsme byli trochu zakřiknutí ze začátku, kdy jsme hráli po spoustě měsíců před vlastními fanoušky. Postupem času jsme začali bruslit a lépe pracovat s pukem. Zatlačili jsme Spartu, kam jsme chtěli. Mrzí nás zranění Dominika Hrachoviny. Moment jsem neviděl a video jsme si také ještě nepouštěli, takže se k tomu nechci vyjadřovat. Vypadá to na otřes mozku a jel do nemocnice na další vyšetření. Nicméně líbilo se mi, že se za něj tým hned postavil. Všichni pracují a chtějí být součástí Motoru. Náš projev se začíná blížit produktu, jakým se tady chceme prezentovat. Pro čtvrteční utkání zase protočíme kádr, máme ho širší a chceme dát všem šanci, aby se nám ukázali."

Úvodní foto: Jan Škrle
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....