Banes Motor České Budějovice
10.08.2021, Pavel Mádl

Je to bomba a užívám si to, libuje si navrátilec Milan Gulaš

Devět let. Tak dlouho trvalo, než se hokejový mazák Milan Gulaš znovu vrátil domů na jih Čech. V zápase proti pražské Spartě se zkušený kanonýr ukázal divákům v plné parádě a blýskl se dvěma góly. Ty ale na vítězství nestačily. Motor svému soupeři podlehl těsně 2:3.

Milane, jak byste zhodnotil zápas proti Spartě?
Myslím, že zápas byl velice kvalitní a dalo se na něj dívat. Splnil nám účel. Máme tady nastavený systém, který pilujeme od prvního dne. Odehráli jsme třetí těžký zápas s kvalitním mančaftem a ten dnešní byl odehrán velice dobře. Byly tam věci, které jsme potřebovali. I přesto, že se nám nepodařilo ten zápas zvrátit do vítězného konce, tak to mělo tempo a všechny atributy. V této nastolené cestě musíme pokračovat. Hráli jsme systémově výborně. Bylo plno šancí a musíme zlepšit koncovku. Ten led není úplně ideální, každému to skáče, ale podmínky jsou pro všechny stejné. Z herního hlediska to bylo super a trenérům se to také líbilo. Ale jak jsem řekl, v této nastolené cestě musíme pokračovat dál, být trpěliví a věřit tomu, co jsme si řekli a co chceme v sezoně hrát.

Jaká je spolupráce s Lukášem Pechem?
Skvělá. Lukáš Pech je výborný hráč, má odehráno mnoho zápasů v extralize. Jak už jsem kdysi řekl, jsem rád, že ho máme tady v týmu. Mně osobně ta spolupráce s ním obrovsky vyhovuje, je to levák, takže ten puk dá na tu pravou stranu a vyhovíme si.

Z čeho pramenily ty emoce? Bylo to rovněž přítomností diváků? Čekali jste, že to bude tak tvrdé utkání?
Čekal jsem to. Je to dobře. To je přesně to, co do sebe musíme dostat. Dokázali jsme se porvat a dokázali jsme se zastat jeden druhého.

V dresu Motoru jste nastoupil po 9 letech. Jak jste si užíval atmosféru, když diváci vyřvávali vaše jméno?
Je to bomba a užívám si to. Po 9 letech jedete na zimák na kole. (úsměv) Z rodinného hlediska je to skvělé, znáte tady plno lidí a máte tu mnoho kamarádů. Mám určitou zodpovědnost i vůči divákům a já se vždy snažím podat maximální výkon, a to, že hrajete doma, mě žene dopředu. Motivačně je to pro mě skvělé. Cítím se fantasticky. Jsem rád, že jsem dneska mohl nastoupit a hrát před domácími fanoušky.

Prohrálo se, je to pouze příprava, ale berete to tak, že z tohoto zápasu jde těžit i do dalších zápasů?
Určitě. Tým sílu má. Je před námi ještě hodně práce. Samozřejmě tam byly chyby, párkrát nám ujeli do přečíslení dva na jednoho a tři na jednoho, ale to se stává. Také tam bylo plno dobrých věcí.

Jak byste popsal své dvě vstřelené branky?
U první jsem ani nevěděl, že padla. Zavřel jsem oči a narval jsem to tam. Kluci říkali, že mu to prošlo mezi nohama. U druhé jsem měl více času se podívat na gólmana, kde stojí, takže jsem střílel na lapačku a dobře mi to sedlo.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....