Banes Motor České Budějovice
09.08.2021, Denisa Józsová

Konečně na hokej! První domácí přípravné utkání odehraje Motor se Spartou

Letní příprava je v plném proudu a České Budějovice čeká již třetí utkání. Je to pro ně však první, které odehrají na domácím ledě! Jihočeským soupeřem bude Sparta, úvodní vhazování je naplánováno na 17:30. Do Budvar arény mohou po několika měsících dorazit i fanoušci, za jakých podmínek se dozvíte ZDE. Otevřené budou tribuny C a D a vchody od řeky. V hale budou fungovat bufety pod tribunami B a C. Vstupenky můžete kupovat on-line, případně od 15 hodin na pokladně číslo 1. Těšíme se na vás!

HC Sparta Praha

Sparta měla loni nabitý kádr a rozhodně pomýšlela na vítězství Tipsport Extraligy. První část vyšla hráčům z hlavního města na jedničku, jelikož vyhráli Prezidentský pohár, když základní část vyhráli před Třincem o dva body. Následovalo jednoznačné čtvrtfinále, ve kterém Pražané přejeli Olomouc 4:0 na zápasy. Následovalo semifinále s Libercem, ve kterém Sparta prohrála první tři duely a vypadalo to na brzký konec. Pražští hokejisté se ale vzchopili a poslali celou sérii až do rozhodujícího sedmého zápasu. V tom ale padli, a tak se museli po sezóně spokojit se třetím místem.

Po sezóně následovalo ve Spartě celkem hodně pohybu v týmu. V něm totiž nepokračuje například mladý talent Lukáš Rousek, jenž zkusí své štěstí v nejslavnější hokejové lize světa. Do KHL odešli Matěj Machovský a David Tomášek. Další hráči se přesunuli v rámci extraligy, například právě v Budějovicích budou hrát v následující sezóně Lukáš Pech a Jan Piskáček. Ztrátou bude pro Pražany také odchod Jana Košťálka, jenž se rozhodl pro Pardubice. Do Sparty samozřejmě také nějací hráči přišli. Z Motoru to byl nejlepší střelec a také sparťanský odchovanec Zdeněk Doležal. Důležitou zprávou bylo také prodloužení smlouvy Vladimíra Sobotky. Mezi nové tváře se ještě řadí například Michal Moravčík, Filip Chlapík či David Kaše.

Sparťané mají za sebou taktéž dva odehrané zápasy, ale nevedlo se jim v nich podle představ. Na domácím ledě proti Karlovým Varům nastoupila omlazená sestava. Energie sice prohrávala, avšak na konci zápasu dokázala srovnat, obrat dokonala v samostatných nájezdech. Druhý přípravný zápas přinesl pražské derby. I do tohoto duelu nastoupila hodně omlazená sestava na straně Sparty, která na svého soupeře nestačila celkem jasně. Výsledek 2:5 z pohledu extraligového týmu je toho celkem jasným důkazem.


Přípravné utkání

Motor České Budějovice – HC Sparta Praha

úterý 10. srpna, 17:30, Budvar aréna

Z tábora Motoru

Jihočeši si loni po dlouhých sedmi letech zahráli extraligu. Sezóna se však nepovedla ani trochu, jelikož České Budějovice skončily na posledním místě se ztrátou deseti bodů na třináctý Zlín. I proto přišel obrovský průvan v sestavě Motoru. Z týmu odešli například Marek Čiliak, Pavel Pýcha, Karel Plášil, Zdeněk Doležal, David Gilbert, Vít Jonák a mnoho dalších. Na druhou stranu českobudějovický tým přivedl zajímavá jména pro následující sezónu s cílem značně posílit. Největší personou by měl být odchovanec Milan Gulaš. Mezi další zajímavá jména patří rozhodně brankář Dominik Hrachovina, obránci Jan Piskáček, David Štich, Petr Šenkeřík nebo Roman Vráblík. I v útoku proběhlo hodně změn. Kromě zmiňovaného Milana Gulaše se k Motoru přidali Jindřich Abdul, Martin Hanzl, Lukáš Pech či Michal Vondrka.

A kromě zraněného Abdula by proti Spartě také měly všechny zmíněné posily zasáhnout do hry! Ohlášená sestava zní:
Hrachovina (Strmeň) - Šenkeřík, Piskáček, Štich, Bučko, Vráblík, Slováček - Vondrka, Hanzl, Chlubna - Toman, Pech, Gulaš - Venkrbec, Voženílek, Karabáček - Hrubec, Ville.

Poprvé se v Českých Budějovicích postaví při zápase na střídačku také nový trenérský triumvirát v čele s Jaroslavem Modrým. Přijďte je v Budvar aréně uvítat, po dlouhé době může stadion otevřít své brány i fanouškům! Těšíme se na vás.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....