Banes Motor České Budějovice
30.06.2021, Tisková zpráva

Motor pomůže tornádem postižené rodině Petra Šenkeříka

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Nečekaná přírodní katastrofa zasáhla jižní Moravu nebývalou silou. A mezi mnoha lidmi postiženými řáděním živlů patří bohužel i rodina obránce Motoru Petra Šenkeříka. "Bohužel se to dotklo maminky a babičky mé ženy, které žijí v Mikulčicích. Jejich dům nemá střechu, vybavení je do velké míry zničené. Naživo to všechno vypadá ještě mnohem zlověstněji, než na fotkách," popisoval své pocity po návštěvě na jihu Moravy Petr Šenkeřík. Klub i spoluhráči se okamžitě shodli na tom, že pomoc půjde na tento konkrétní účel - opravy domu rodinných příslušníků motoráckého obránce.
Mikulčice jsou obec v okrese Hodnonín, kudy se prohnalo zlověstné tornádo, které devastovalo domy, vozidla a bohužel i lidské životy. "Tchyně se svou maminkou to zažily na vlastní kůži, na jejich dům dopadl obrovský strom a je velké štěstí, že vše přežily ve zdraví. Bohužel jejich dům je v troskách," popisoval situaci Petr Šenkeřík, který byl na jihu Moravy pomáhat. "Vidět ty následky na vlastní oči bylo děsivé, na druhou stranu musím ohromně poděkovat hasičům, policii a všem dobrovolníkům, ta solidarita byla úžasná. Pomáhal každý, kdo mohl," popisoval své zážitky Šenkeřík.

A s pomocí teď přichází i Šenkeříkův nový klub MADETA MOTOR České Budějovice. Celou sadu speciálních bílých dresů, kterou klub použije v přípravných duelech, věnuje spolu s dalšími artefakty do dražby, jejíž výtěžek dostane rodina Petra Šenkeříka. "Chtěl bych za tenhle postoj nejen klubu, ale i spoluhráčů, kteří mezi sebou okamžitě začali vybírat peníze, strašně moc poděkovat. Manželčina babička s maminkou jsou v provizorním bytě, jejich rozbořený dům se podařilo vyklidit, zajistit zničená okna a dveře, ale bude nutné ho celý opravit. A na to už budou třeba specialisté," vysvětluje Šenkeřík, na co budou vybrané prostředky využity. Pokud chcete a můžete pomoci, zapojte se do dražby. Děkujeme!



Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....