Banes Motor České Budějovice
20.04.2004, Antonín Vansa

HC České Budějovice čeká jednání valné hromady

Č e s k é B u d ě j o v i c e - Hokejový klub HC České Budějovice má nového generálního manažera, kterého podle plánu vybrala 19.dubna 2004 správní rada klubu. Ovšem už 10.května může dojít při jednání valné hromady k rozhodnutí, které může výrazným způsobem změnit další chod klubu. „Osobně příliš v razantní změny nevěřím," řekl prezident klubu JUDr.František Vavroch.
Správní rada rozhodla o nástupci ing.Jaroslava Pařízka v pondělí večer. Na závěrečnou fázi jednání dorazili už pouze dva lidé. Bývalý manažer Písku Jan Slivka a dlouholetý trenér František Joun. Z duelu vyšel nakonec vítězně bývalý zadák Motoru České Budějovice František Joun. „Oba kandidáti měli za úkol předložit písemně svou vizi o vedení klubu v nastávající sezoně, v níž máme jediný cíl. Postoupit zpět do extraligy," naznačil prezident klubu JUDr.František Vavroch. Na otázku, co rozhodlo ve prospěch devětačtyřicetiletého Jouna, nedokázal s určitostí odpovědět. „Někdy je to otázka osobního pocitu. Oba byli velmi dobrými kandidáty, ale zřejmě rozhodla otázka osobního pohovoru. Ten byl v podání pana Jouna přesvědčivější," informoval Vavroch.

Přesto bylo samotné výběrové řízení na nového generálního manažera spíše zklamáním. Přihlášku podalo šest kandidátů, mezi nimi například i fotbalový trenér Jindřich Dejmal, který se proslavil v nechvalně známé drnovické "karamelkové aféře, nebo zcela neznámá jména, jako je pan Zahradník, nebo Hanzl. „To spíše byla nějaká recese, nebo sázka," řekl například doyen jihočeské sportovní žurnalistiky Petr Turek. Jeho slova nepřímo podpořil i prezident HC České Budějovice. „Podmínky byly správní radou stanoveny jasně. Někteří potenciální kandidáti odeslali své přihlášky pozdě, jiní, se kterými by se mohlo počítat, se zase výběrovému řízení odmítli podrobit," konstatoval Vavroch.

Výběr Františka Jouna považuje v dané za situaci za nejlepší možnou variantu. „Hlásila se řada vystudovaných ekonomů, kteří ale nemají ponětí o fungování klubu, natož o sportu. Manažer musí mít i kontakty s manažery, agenty a hráči, bez toho nemůže funkci vykonávat," řekl Vavroch. František Joun měl oproti Janu Slivkovi velkou výhodu ve znalosti prostředí. Coby trenér druholigového Vajgaru Jindřichův Hradec se díky úzké spolupráci mezi Vajgarem a HC České Budějovice pohyboval blízko prostředí v Českých Budějovicích. Joun ovšem nikdy nepůsobil ve funkci manažera. Nedostatků, týkajících se ekonomické stránky, se František Vavroch neobává. „Myslíme si, že jsme vybrali dobře a věříme, že František zvládne i úkoly, které se týkají ekonomického zabezpečení klubu," vyslovil své přesvědčení. Působení Františka Jouna ve funkci není časově omezeno. „Je jmenován na dobu neurčitou. V obchodní společnosti není možné stanovit smlouvu například na rok," vysvětlil Vavroch.

Velkou změnu v klubu ale může znamenat valná hromada klubu, která zasedá 10.května. Na ní se budou volit noví členové správní rady. A právě noví členové správní rady mohou znovu rozhodnout o změně na postu generálního manažera a jednatele klubu. „Nemyslím si, že by k tomu došlo," uvedl František Vavroch. Dodal, že správní rada je tvořena zástupci sponzorů, kteří by měli u hokeje zůstat i v příští sezoně. Ti by tedy o svá místa v klubu přijít neměli. „Klasická volba se týká pouze individuálních členů správní rady, kterých je pět," řekl prezident českobudějovického klubu.

Velikou změnou může být změna HC České Budějovice s.r.o. na HC České Budějovice a.s. „Slibujeme si od tohoto kroku jednak větší zprůhlednění celé společnosti, ale i možnost vstupu potencionálních investorů," uvedl Vavroch. „Je ovšem otázkou, zda bude ze strany investorů zájem vstoupit do společnosti, která se zabývá provozováním sportu. Já sám ovšem věřím, že ten zájem bude," zakončil prezident českobudějovické oddílu JUDr.František Vavroch.

Pět individuálních členů správní rady HC České Budějovice

RNDr.Petr Podlaha
vedoucí katedry tělesné výchovy Zemědělské fakulty Jihočeské Univerzity České Budějovice

František Jelen
podnikatel

JUDr.Petr Dušek
krajský státní zástupce

RNDr.Miroslav Tetter
primátor statutárního města České Budějovice

JUDr.Milan Tripes
místopředseda krajského soudu v Českých Budějovicích

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....