Banes Motor České Budějovice
27.06.2021, Pavel Mádl

Tým má za sebou soustředění ve Frymburku. Cílem bylo stmelit kolektiv

Hráči Motoru vyrazili na čtyřdenní soustředění do Frymburku. Hlavní záměrem bylo stmelení kolektivu, což se podle nového kouče Jaroslava Modrého podařilo. Tým nyní trénuje většinou na suchu a od poloviny července se chystá na led.

Minulý týden českobudějovičtí hokejisté opět zavítali do Frymburku, kde absolvovali čtyřdenní týmové soustředění. Do práce se zapojil také nový trenér Motoru Jaroslav Modrý. S týmem trénovali téměř všichni hráči. Výjimkami jsou cizinci Conor Allen a Gabin Ville. Brankář Dominik Hrachovina se nyní připravuje individuálně ve Finsku. "Bylo to přesně, co jsme potřebovali, aby se ten tým seznámil a abychom našli cestu, jak tým vybudovat. Bylo to skvělé," říká Jaroslav Modrý k proběhlému soustředění.

Na týmovém soustředění nesměla chybět nová posila Motoru Lukáš Pech, která si soustředění též velmi pochvalovala. "Soustředění hodnotím jedině pozitivně. Byli jsme tam skoro celý tým vyjma tří hráčů. Poznali jsme se a každý viděl, jak pracuje. Hlavním účelem bylo, abychom se jako tým poznali a byli kolektiv," prohlašuje Lukáš Pech.

Podle Jaroslava Modrého bylo velkým záměrem soustředění rovněž to, aby tým byl spolu. Kádr nyní trénuje čtyřikrát týdně na suchu a každý pátek okusí led. Na začátku července dostane tým volno a 19. července začíná přípravu na ledě. Dle slov kouče v prvním týdnu na ledě hráči rovněž absolvují testy a v trénincích budou hrát důležitou roli kapitáni. "Budujeme si tým a potřebujeme, aby lídři byli lídry," doplňuje Modrý.

Minulý týden završili motoráci v Budvar aréně utkáním proti sobě, modří proti bílým. Hlavní trenér Jaroslav Modrý spolu se svými asistenty sledovali zápas z hlediště. Hráči se vždy po hvizdech trenérů střídali. Zápas skončil 7:6 pro tým v bílých dresech, které oblékli například Lukáš Pech, Matouš Venkrbec či Daniel Voženílek.

Fotogalerie ze soustředění

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....