Banes Motor České Budějovice
20.04.2004, Antonín Vansa, Tomáš Kučera

Kontakty s ekonomikou mám, ujišťuje František Joun

Č e s k é B u d ě j o v i c e - V 9.00 hodin ráno byl do nové funkce generálního manažera a jednatele klubu HC České Budějovice uveden bývalý trenér Motoru České Budějovice a Vajgaru Jindřichův Hradec František Joun. „Na novou roli se těším. Někteří lidé jsou sice proti mě, ale já chci všechny brzy sjednotit pro jeden cíl, kterým je bleskový návrat do extraligy," prozradil své bezprostřední pocity.
Na zasedání správní rady, která vás vybrala jako nového generálního manažera, jste byl osobně?
Samozřejmě. Byl jsem tam já a pan Slivka.

Mohl byste poodhalit, jak pondělní večer probíhal?
Správní radě jsme museli naznačit strategii vedení klubu, co hodláme v nové funkci udělat. Poté jsme měli se členy správní rady osobní třicetiminutový pohovor.

Doneslo se k vám, co rozhodlo ve váš prospěch?
Ne. To se musíte zeptat členů správní rady.

Tak jinak. Jakou strategii jste správní radě naznačil?
Není to nic nového. Vychází z prostředí a v tom jsem měl oproti panu Slivkovi určitou výhodu. Já jsem dlouhou dobu pohyboval v blízkosti českobudějovického hokeje, takže jsem v mé analýze použil určité věci, které jsem vypozoroval.

Jste teprve první den v nové funkci, ale dokážete již říct, co bude váš první krok?
Je toho hodně, asi deset bodů. Ale v první řadě zřejmě bude jednání s hráči, protože za dva týdny začíná letní příprava.

Dokdy byste chtěl mít otázku složení kádru vyřešenou?
Hráči jsou svolaní na 3.května, ale budu s nimi určitě chtít hovořit dříve. Ale je toho více. Musíme co nejrychleji vyřešit trenérskou otázku, obsazení manažerských postů, jednání se sponzory.

Už máte představu o složení manažerského týmu?
Zatím bych o tom nechtěl příliš hovořit, protože dobíhají určité smlouvy. Teprve si stanovíme nějaká kritéria. Nevím, co konkrétně byste rádi slyšeli, ale nejsem zase v takové pozici, abych najednou všechny vyhodil. Nebudu ovšem tajit, že je aktuální otázka zeštíhlení manažerského týmu.

Ani v otázce trenérů nemáte jasno?
Také to budu teprve řešit. Nejlépe hned dnes, ale dokud to nebude potvrzené, tak se nic nedozvíte. Spekulace nemám rád (úsměv).

Nechceme vás tlačit do jména, ale můžete prozradit něco konkrétnějšího?
Mluvil jsem s jedním adeptem.

Jako generální manažer jste ještě nikdy nepůsobil. Určitě vás tedy nepřekvapuje, že vaše jmenování provázejí určité pochybnosti...
Rozumím tomu. Ale věnoval jsem se i jiným věcem, než jenom trenéřině. Myslím si, že vím, do čeho jdu. Už jsem podobnou situaci zažil v sezoně 1990/91.

Myslíte to tak, že máte z té doby určité zkušenosti?
Ano. Tenkrát jsem se staral klubu o rozpočet, a i díky mým pozdějším aktivitám si myslím, že kontakty s ekonomikou určitě mám. Myslím si však, že důležitější bude, jak se ke klubu postaví sponzoři a město. Uvidíme, zda naše snažení nebude kvůli tomu zbytečné.

Nebojíte se zasedání valné hromady klubu? Může se totiž stát, že dojde ke změně ve správní radě a ta by vás dokonce mohla funkce zbavit...
O tom nepřemýšlím. Stát se může vše a já si to uvědomuji.

Děkujeme a hodně štěstí v nové funkci.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....