Banes Motor České Budějovice
08.06.2021, Klub

Hokejový Motor a Motor Jikov patří k sobě

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Kdysi byl národní podnik Motor zachráncem českobudějovického hokeje, když se ujal skomírajícího hokejového klubu Slavoj České Budějovice, vzal ho pod svá křídla a pomohl mu zpět mezi nejlepší. A mezi velké partnery současného českobudějovického hokeje patří i nástupnická společnost MOTOR JIKOV, která od znovuzrození klubu v roce 2013 hokej opět výrazně podporuje. Nejinak tomu bylo i po návratu do extraligy v sezoně 2020-21, za což obdržel generální ředitel Motoru Jikov Miroslav Dvořák od prezidenta klubu Romana Turka a generálního manažera Stanislava Bednaříka tradiční ocenění. Při té příležitosti odpověděl na několik otázek.
Kdy jste byl poprvé na Motoru na hokeji a jaké na to máte vzpomínky?
Na hokej v Budějovicích jsem chodil už jako kluk tehdy s mým tátou. Jezdili jsme z Nových Hradů, museli vystát frontu na lístek, abychom se vůbec dostali na stadion. Patřil k tomu samozřejmě vždy párek a limonáda. Už je to pětačtyřicet let a vzpomínám na to velmi rád.

Jak těžký pro vás byl uplynulý covidový rok a mrzí vás, že jste nemohl sledovat hokej přímo v Budvar aréně?
Období to bylo těžké nejen pro hokej, ale i pro všechny ostatní profesionální a také amatérské sportovce. Samozřejmě pro každého fanouška je těžké držet palce týmu na dálku u televize. Bohužel vypadl i sociální rozměr těchto akcí, kdy se lidé potkali s přáteli, odpočinuli si. Je mi jasné, že nemožnost být přímo na stadionu mrzela úplně každého fandu českobudějovického hokeje.

Na co se nejvíce těšíte v příští sezoně?
Těším se na dobrý hokej, který povede k dobrým výsledkům a pozici minimálně ve středu tabulky, aby diváci dostali odměnu za věrnost týmu v první lize. Věřím, že se situace s covidem uklidní, a znovu bude moci být plná Budvar aréna, protože i hráčům se hraje lépe, když je fanoušci ženou ke gólům.

Velice děkujeme za rozhovor i podporu klubu v nelehké době!
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....