Banes Motor České Budějovice
02.04.2004, Tomáš Kučera

Posezónní hodnocení hráčů #2

Naše redakce vám přináší druhou část hodnocení hráčů, jejichž jméno se skvělo na potápějícím se dresu HC České Budějovice. I přes sestup se našla některá pozitiva, bohužel, je jich drtivá menšina. Prosíme, uvědomte si, že při vší snaze se stále jedná pouze o subjektivní názor redakce, s nímž samozřejmě nemusí někteří souhlasit, každopádně jde o názor podložený sledováním výkonů mužstva v cca. 40 utkáních. Hodnocení je podobné jako v deníku Sport - 1 nejhorší, 10 nejlepší.
Útočníci:

Zdeněk Ondřej (54 zápasů - 9 gólů - 22 bodů) - 7 bodů
Urputný bojovník byl snad jedinou jistotou sestavy. I ve zpackané sezóně prokázal své přednosti v důrazu a nezdolnosti, ovšem největší problém týmu - mizernou produktivitu - ani on nevytrhnul. Pokud přidá k bodyčekům, nasazení a rychlosti také branky a nahrávky, bude to hokejista k pohledání.

Jaroslav Kristek (56 - 15 - 29) - 6 bodů
Útočník, který na jih Čech přišel jako náhrada za Michálka, měl být vůdcem ofenzivy. Procházel různými obdobími, někdy velice dobrými, někdy velmi utlumenými. Skvěle bruslí, umí i zakončit, ale často mu chybí ten správný zápal pro hru. Prapor držel nad hlavou překvapivě v nejsložitějších chvílích - na začátku soutěže a v baráži, ale už jistě prožil i lepší roky.

František Mrázek (17 - 6 - 8) - 6 bodů
Obrovitý útočník strávil většinu ročníku v ambiciózním kádru Pardubic, kde se velice úspěšně prosazoval. Na konec ročníku přišel do mateřského klubu a obnovil "pupeční šňůru" mezi sebou a Zdeňkem Ondřejem. Byla radost pohledět na to, jak společně "věšeli" soupeře po mantinelech, nicméně ani zarputilost a ohromná snaha nenesly výrazně sladké bodové plody. Uvidíme, kam se budou ubírat další kroky muskulaturního forvarda, každopádně na jihu Čech by chyběl, nejen fanynkám.

Peter Bartoš (49 - 15 - 21) - 4 body
Někdo neznalý věci by při pohledu na hráče s číslem 12 řekl, že v něm hrají dva různí lidé. Z kraje sezóny byl Bartoš velmi špatný, v období po narození svých dvou synků však nebývale pookřál a hrál jak za dob své největší slávy. Na konci ročníku už zase působil více než unaveně. Nestálost výkonů je Bartošův největší problém, protože kdyby hrál tak, jako třeba druhé zápasy doma s Karlovými Vary či Litvínovem, nemohli by České Budějovice sestoupit z extraligy.

Jan Fadrný (31 - 4 - 9) - 4 body
Důrazný forvard přišel z kádru mistrovského týmu místo Vondrky. Po svém příchodu dal pár důležitých branek, pak se ovšem zranil a po návratu už na ledě nebyl výrazý. Vešel se pouze do čtvrté formace a ta si skoro nezahrála.

Filip Turek (12 - 4 - 7) - 4 body
Technicky zdatný centr nepomohl zkraje sezóny mužstvu k více než třem bodům v tabulce a odnesl to vyřazením z kádru. Byl v tu dobu sice nejproduktivnějším hráčem a své kvality pak prokázal ve Vítkovicích, pravdou však zůstává, že jeho hokej vypadal skutečně poněkud laxně. Zřejmě se Turkovi hraje lépe bez tlaku na svou osobu, protože ani v play-off se pak neprezentoval nijak oslnivou formou. Škoda jeho rychlého odchodu, centr schopný vyhrát buly pak citelně chyběl.

Štěpán Hřebejk (40 - 3 - 5) - 4 body
Subtilní pilá včelička jihočeské ofenzivy se skvěle předvedla v loňském play-off, ale na své tehdejší výkony navázal sympatický mladík jen občas. Prostoru na ledě dostával více než v minulých ročnících a konečně také vstřelil extraligovou branku, ale celkově zabředl do podprůměru budějovického mužstva. On však není tím, který by měl mužstvo táhnout.

Petr Kaňkovský (10 - 1 - 4) - 4 body
Je paradoxní hodnotit jihočeského kata za výkony v červenobílém dresu, nicméně situace takto dozrála. Kaňkovský si na ledě porozumněl s Robem a tato zkušená dvojice předvedla několik pohledných kombinací. V celkovém pohledu ale velezkušený harcovník v jihočeském dresu nijak nečněl, spíše naopak. Bohužel v dresu Jihlavy v baráži byl vidět až moc.

Martin Štrba (48 - 14 - 25) - 3 body
Po zranění Roba se stal na většinu sezóny kapitánem mužstva a jako takový zklamal. Exreprezentační střelec zkrátka prožil jednu ze svých horších sezón, která vyvrcholila mizernou baráží. Měl občas sérii dobrých, či skutečně povedených zápasů, ale z celkového hlediska to prostě nebylo ono. Je třeba dodat, že byl dost limitován nepříjemným zraněním ruky. Přejme mu v další kariéře lepší dny.

Radek Bělohlav (55 - 6 - 18) - 3 body
Zkušený útočník přišel ze Sparty zpět na jih Čech coby zvučná posila a s přihlédnutím k jeho obrovským zkušenostem a k tomu, co již dosáhl, překvapilo, že nedokázal spoluhráče strhnout k lepším výkonům. Bojovnost se mu nedá upřít, v soubojích neuhne, padá do střel, ale to zkrátka nestačí. Letos se potýkal s tragickou koncovkou. Nikdy nesbíral kvanta bodů, ale jeho letošní netrefování odkrytých branek někdy skutečně až zaráželo.

Luboš Rob (29 - 3 - 11) - 3 body
Loni prožil jihočeský kapitán zřejmě životní ročník a natěšené publikum se těšilo, jak v letošní sezóně naváže. Bohužel, sužován nepříjemným zraněním, neukázal kapitán takřka nic ze svého umu. Citelně mu určitě chyběl loňský vrchní nahravač Štraub, ale populární střelec se měl i tak prosadit mnohem více. Jeho oddanost klubu je všeobecně známá, tak věřme, že až se úplně zotaví, pomůže týmu k návratu mezi elitu.

Robin Bacul (21 - 2 - 7) - 3 body
Přišel jako výpomoc z Karlových Varů, proti nimž se také v domácím zápase nejvíce prosadil. Jinak však prohrával buly, velmi často neustál souboje a neprosazoval se ani v jasných šancích. Ke cti mu jistě slouží, že jako jediný z celého mužstva měl v tabulce účasti na ledě na konci ročníku plusový bod. Ale jen to nestačí. Talentovaný útočník umí zahrát rozhodně lépe, než jak ukázal v budějovickém dresu.

Milan Kostourek (16 - 1 - 4) - 3 body
Mladý šutér si vydobil v druhé nejvyšší soutěži v dresu Chomutova renomé střelce. V rodném dresu však skóroval pouze jednou a to ještě s vydatným přispěním plzeňského brankáře a svou pověst tudíž nenaplnil. Ani samostatné nájezdy, v nichž takřka neomylně vládl na severu Čech, mu v baráži radost nepřinesly. Škoda... předpoklady na vrcholový hokej má hlavně v rychlosti, ale jak se bude jeho kariéra vyvíjet, to má jen ve svých rukách.

Vladimír Škoda (33 - 0 - 4) - 3 body
Svalnatý centr dostal v letošní sezóně při rotaci kádru dost prostoru, jeho důraz byl vcelku znát, ale chybělo koření. Góly. A bez nich a asistencí prostě není práce středního útočníka kompletní. Určitě nad tímto mladíkem nelze lámat hůl, perspektivu jistě má.

Petr Sailer (50 - 3 - 11) - 2 body
Trápení, trápení... jedině tak lze nazvat letošní sezónu v Sailerově podání. Loni na konci sezóny pozvedl jako platný člen týmu Slavie nad hlavu pohár pro vítěze extraligy, letos poznal pachuť přesného opaku. V jedné fázi ročníku se zdálo, že nabírá formu a svými skvělými kličkami zamotal hlavu nejednomu soupeři, ale pak zase upadl do podprůměru a nevybředl z něj ani v baráži.

Jiří Šimánek (45 - 5 - 7) - 2 body
Služebně už velice zkušený útočník začal velmi dobře. Ve formaci s Ondřejem a Kristkem se mu dařilo střelecky a vypadalo to z jeho pohledu na slušný ročník. Ale ejhle, sužován i nepříjemnými zraněními předváděl posléze na ledě velice slabé výkony a až do konce ročníku se nevzpamatoval. Při svých extraligových zkušenostech už si nesmí dovolit takové paběrkování.

Lukáš Květoň (18 - 0 - 0) - 2 body
Pan nenápadný, tak by se dal titulovat talentovaný mladík. Na led se příliš nedostal, spíše doplňoval ostatní hráče ve čtvrté formaci, ale i tak mohl jistě předvést mnohem víc. Pokud se chce prosadit ve vrcholovém hokeji, musí rozhodně přidat. Jak v silovém, tak v technickém pojetí.

Ostatní útočníci (Rachůnek, Hanzal, Vondrka, Mrkvička, Gulaš, Mertl, Šulčík, Nedorost a Řehoř) nedehráli dostatečný počet utkání a proto nebyli hodnoceni. Hodnocení hráčů, kteří nastoupili za více mužstev se vztahuje jen na působení v Českých Budějovicích.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....