Banes Motor České Budějovice
23.03.2021, Petra Bicková

Určitě mám co zlepšovat, říká Václav Karabáček

Václav Karabáček hájil barvy Motoru už třetí sezónu, nyní podepsal smlouvu na další rok. Mladý útočník v letošní sezoně naskočil do 45 zápasů a nasbíral 14 bodů. Co mu daly tréninky pod vedením Václava Prospala a jak okomentoval své působení v hokejové esport lize?

Václave, jak jste byl spokojený se svou první extraligovou sezonou?
Moc spokojený jsem nebyl. Myslím si, že ta sezona ode mě byla slabší, určitě mám co zlepšovat, bylo tam hodně nedostatků. Na druhou stranu byl to první rok, člověk se učí a budu se snažit být lepší v příštím roce.

Nabízí se srovnání se Chance ligou, kde jste byl hodně vidět. V čem vidíte největší rozdíl?
Je to zkušenější, hráči dělají méně chyb. Když jsou šance, musí se proměnit, když se nepromění, tak je to o dost těžší. V rychlosti to takový rozdíl není, ale v extralize jsou mnohem chytřejší hráči, lepší gólmani a šance se prostě musí proměňovat.

Vy jste se prosazoval především v části sezóny v útoku s Albertem Michnáčem a Adamem Raškou, jak se vám s nimi hrálo?
Měli jsme dobré zápasy, nehráli jsme špatně. Ale měli jsme zápasy, kde jsme mohli vyhrát, ale nevyhráli, takže se to těžko hodnotí. Spolupráce to byla dobrá, ale koho do lajny dostanete, tak s tím hrajete.

Jak budete vzpomínat na tréninky pod Václavem Prospalem?
Jeho tréninky byly velmi intenzivní, byly v tempu a chtěl vždy od nás to nejlepší, což je velké plus od trenéra, protože u jiných trenérů je to třeba někdy volnější, ale u Václava Prospala nikdy. Tam se vždy jede na sto procent. Pro hráče je tenhle přístup určitě dobrý, protože když dá do tréninku sto procent, tak hráč půjde nahoru.

Co jste si od nesl z působení pod trenérem Prospalem?
Odnesl jsem si jen pozitiva. Je to přísný trenér, ale hráč ho musí pochopit a dělat, co se mu řekne. Byl to neskutečný hráč na ledě. To, co dokázal, jako jeden z mála, že se nikdy nezastavil. Jako hráč neměl tolik v bruslení, ale vše v hlavě. Do každého tréninku dával 150 procent. Ať už jako hráč nebo trenér.

Naučil vás Václav Prospal chodit včas na tréninky? V předchozí sezoně jste byl za pozdní příchod dokonce suspendován...
Ano, tak minulou sezonu jsem si tohle podělal trochu sám. Dalo mi to velkou lekci a už bych to nikdy neudělal.

7 gólů a 7 asistencí z 45 utkání, tahle čísla budete mít možnost vylepšit od příští sezony opět v dresu Motoru. Co pro vás podpis nové smlouvy znamená?
Znamená to, že jsem dostal další šanci tady být a jsem za to vděčný. Myslím si, že mám na víc a chci ukázat to, co jsem hrál předtím a ne to, co jsem hrál teď. Chci být lepší, produktivnější a více vyhrávat souboje. Být na jiné úrovni, než jsem byl letos.

Co očekáváte od nové sezony a spolupráci s novým trenérským duem Jaroslavem Modrým a Patrikem Martincem?
Neznám je osobně, ale myslím si, že to bude výborná spolupráce. Mohlo by to být podobné jako s Václavem Prospalem, podobný styl. Určitě tréninky budou naplno. Ale já musím být lepší.

Hájil jste velice úspěšně barvy Motoru v esportu, se spoluhráči jste skončil na třetím místě. Jak dlouho hry na PlayStationu hrajete? Hrajete nejvíc právě NHL?
Občas po tréninku si zahraji. Někdo má děti, tak na to nemá čas. My s přítelkyní zatím děti nemáme, tak občas, když jsem sám, si zahraji. Navíc když je pandemie a nic se moc nemůže. Mám to rád, ale je to s mírou. A nejvíc hraju NHL.

Jsou pro vás hry relax?
Ano, hodinka dvě, ale určitě se to nesmí přehánět.

Jak bylo těžké přesvědčit trenéra, aby vám působení v esport reprezentaci Motoru povolil?
Ze začátku mi něco ohledně toho řekl, ale nebral to tak špatně. Když se to nepřehání, tak to není nic špatného a Václav Prospal s tím byl v pohodě.

Budete hrát za Motor v e-hokeji i příští rok?
To nevím. Teď se budu soustředit na hokej, na letní přípravu a vše ostatní nechám osudu. Důležité je, aby další sezóna byla lepší než tahle.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 25. Sochor (Pitel, Bystřický), 37. Tomas (Hoch, Kusak), 38. Kusak (Humeník), 44. Kuprijanov (Kusak, Humeník) –...

Branky a nahrávky: 02:13 Lev (Koníř, Mařík; 5/4) – 01:34 Douda (Hofman, Mareš; 5/5), 46:35 Zachariasz (Daněk, Rončka; 5/5)....