Banes Motor České Budějovice
18.03.2021, Tisková zpráva

V Motoru pokračují tři členové kádru

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Další tři podpisy hráčů už se skví na smlouvách pro sezonu 2021-22. Kromě šesti hráčů, kteří podepsali smlouvy před časem, má teď MADETA MOTOR České Budějovice pro svůj kádr v nadcházejícím ročníku jisté i další tři útočníky, z nichž dva přispěli už k loňskému postupu. Jsou jimi čtyřiadvacetiletý Václav Karabáček, třiatřicetiletý Miroslav Holec a třiadvacetiletý Francouz Gabin Ville. Naopak je jasné i to, že několika dalším hráčům smlouvy momentálně nabídnuty nebyly.
Stále ještě perspektivní útočník Václav Karabáček zažil svou první kompletní sezonu v Tipsport extralize a zejména sbíral zkušenosti. 14 kanadských bodů ve 45 zápasech, to určitě není maximální výkon, na který by šikovný křídelník mohl dosáhnout. Předloni v play-off prokázal, že mu sedí zápasy o všechno, tak snad bude mít příležitost tuhle pověst potvrdit v nadcházející sezoně.

Velezkušený Miroslav Holec se v postupové sezoně stal pevnou součástí nerozdělitelného útoku Christov - Venkrbec - Holec. Jenže v extralize na tenhle sehraný útok vinou několika zranění prakticky vůbec nedošlo. I samotný Holec musel ze zdravotních důvodů vynechat téměř polovinu zahuštěné sezony. Teď už je ale v pořádku a jeho zkušenosti z téměř 500 extraligových zápasů, či jeho specializaci na oslabení, chce využít i nový trenérský tým. Smlouvu a možnost zaujmout nové trenéry si pak vybojoval i francouzský mladík Gabin Ville.

V jiných případech ale Motor v současé chvíli novou smlouvu nenabízí. Jedná se o Brandona Aldersona, Davida Gilberta, Víta Christova, Martina Nováka, Karla Plášila a Romana Přikryla. Až na jednu výjimku jde o hráče, kteří pomohli Motoru k historickému rekordu 1. ligy a vysněnému postupu do extraligy. Už jen za to jim patří obrovský dík.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 25. Sochor (Pitel, Bystřický), 37. Tomas (Hoch, Kusak), 38. Kusak (Humeník), 44. Kuprijanov (Kusak, Humeník) –...

Branky a nahrávky: 02:13 Lev (Koníř, Mařík; 5/4) – 01:34 Douda (Hofman, Mareš; 5/5), 46:35 Zachariasz (Daněk, Rončka; 5/5)....