Banes Motor České Budějovice
13.03.2021, Marek Baloun

Gameři Motoru při premiérové účasti v esport lize získali bronz

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Enyaq Hockey League, turnaj zástupců extraligových klubů v NHL 21, dospěla v sobotu do svého finále. Zástupci Budějovic byli v esport lize po skvělém play-off velmi blízko boji o nejvyšší medaile, nakonec ale v lítém boji brali Václav Karabáček, Vojtěch Krcho a Martin Tejček třetí místo.

Ve virtuální extralize, složením totožné s tou reálnou, se Motoru dařilo o trochu lépe, než ve světě fyzickém. V základní části se umístili Jihočeši přesně v polovině tabulky se sedmi výhrami a šesti prohrami. Do čtvrtfinále tak šli proti favorizovanému Liberci. K překvapení všech ale ani jeden reprezentant nováčka TELH nedal Severočechům žádnou šanci a hattrickem prošel až do semifinále, kde ovšem gameři Motoru těsně podlehli druhému severočeskému týmu, litvínovským chemikům.

Ani boje o bronz ale nebyly procházkou růžovým parkem. K určení vítěze bylo potřeba všech pět možných zápasů a o drama nebyla nouze. Však zápas mezi Václavem Karabáčkem a Jakubem Bláhou byl dokonce zařazen mezi nejhezčí z celé ligy. Zápas mezi nimi byl vyrovnaný do posledních sekund, Bláhův gól za stavu 5:5 dvacet vteřin před koncem vypadal jako rozhodující, „Karabina“ ale projevil bojovného ducha a sedm vteřin před sirénou poslal zápas do bohužel neúspěšného prodloužení. Po výhrách 4:2, 4:1 a 3:0 ale bylo jasné, že bronzové medaile a peněžní odměna pro gamery 20 000,- poputuje k Černé věži.

Ohlas Vojtěcha Krcha:

"Sezónu hodnotím rozhodně velice pozitivně. Málokdo nás tipoval tak vysoko a možná i díky tomu jsme skončili tam, kde jsme skončili. Po celou sezónu jsem nabíral cenné zkušenosti, které jsem přetavil v mé výkony. S nimi jsem mohl pomoct klukům, kteří tak měli ve mně velikou důvěru. Ačkoliv nás prohra v semifinále, navíc v prodloužení, velice mrzela, tak jsme se rychle oklepali a dotáhli jsme to alespoň na třetí místo. Byly to velice těžké boje a prakticky mohl vyhrát kdokoliv. Chtěl bych moc poděkovat klukům za krásnou sezónu a doufám, že příští rok zůstaneme pospolu a dotáhneme to ještě dále."

Do finále se Litvínov postavil vítězi základní části, pardubickému Dynamu. A vítězem se stali pardubičtí gameři.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 25. Sochor (Pitel, Bystřický), 37. Tomas (Hoch, Kusak), 38. Kusak (Humeník), 44. Kuprijanov (Kusak, Humeník) –...

Branky a nahrávky: 02:13 Lev (Koníř, Mařík; 5/4) – 01:34 Douda (Hofman, Mareš; 5/5), 46:35 Zachariasz (Daněk, Rončka; 5/5)....