Banes Motor České Budějovice
10.03.2021, Michal Špírek

Gameři Motoru v napínavém semifinále esport ligy podlehli Litvínovu

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Při první účasti Motoru v oficiální esport lize extraligových klubů se českobudějovičtí gameři probojovali do semifinále. Trojice Martin Tejček, Václav Karabáček a Vojtěch Krcho v něm poměřila síly s gamery Litvínova. Motor prohrál 2:3 na zápasy, když rozhodlo až prodloužení posledního duelu.

Trojice motoráků ve čtvrtfinále dokonale překvapila Liberec. Druhý tým základní části vyřídili "Tejkyyy", "Karabina" a "Krchy11" nejrychlejším možným způsobem, když vyhráli své zápasy a na utkání dva na dva tak už ani nedošlo. V semifinále ENYAQ Hockey League čekal na Motor další těžký, favorizovaný soupeř.

Litvínovská trojice byla po základní části třetí, ze třinácti utkání prohrála jen třikrát. Motor skončil se šesti porážkami sedmý, ale už čtvrtfinále ukázalo, že Českobudějovičtí vyladili svou formu v pravý čas. "Příprava je jako na každý jiný zápas asi stejná. Teď ale víme, že to bude o něco těžší, jelikož jde o hodně. Já osobně jsem se snažil nastudovat hru Notorika, abych alespoň trošku věděl, co od něj očekávat," potvrdil zástupce Motoru Vojtěch Krcho, že se esport hráči snaží nakoukat hru jednotlivých soupeřů. Utkání s Litvínovem v základní části prohrála českobudějovická trojice jen těsně 2:3 na zápasy, nyní měla šanci soupeři vrátit porážku v důležitější fázi soutěže.

"Litvínov má hodně silný tým. Winci je výborný a hrozně nebezpečný hráč v útoku, Kumbik dokonce ligu v loňském roce vyhrál a Notorik už má také zkušenosti s touto ligou z loňského roku. Očekávám velký boj, těsné výsledky a pevně věřím v to, že máme na to jít dál. Jak ale říkám, bude to velký boj," shrnul před středečním bojem ve hře NHL21 na PlayStationu Krcho.

Gameři Motoru, u nichž je zajímavostí, že každý hraje či hrál za Motor i v reálném hokeji, v semifinále podlehli soupeři 2:3. Své utkání vyhráli Karabina a Krchy11, naopak v souboji jedniček Tejkyyy prohrál. Rozhodovaly tak utkání 2 na 2. Litvínov oba vyhrál, když v rozhodujícím pátém zápase rozhodlo až prodloužení. Gameři Motoru si tak při své premiérové účasti zahrají o třetí místo

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....