Banes Motor České Budějovice
08.02.2021, Pavel Mádl

Motor potřebuje naplno bodovat. Vyzraje nad pardubickým Dynamem?

Motor má před sebou silného soupeře. Podruhé v sezoně zavítá na led českobudějovické Budvar arény pardubické Dynamo, se kterým se Jihočeši utkali dvakrát a získali pouze bod. Napravit se to pokusí v úterý v 17:30. Utkání můžete rovněž sledovat prostřednictvím streamu na Hokejce zde, popřípadě textový komentář najdete tady.

HC DYNAMO PARDUBICE

Pardubice stoupají tabulkou. Svěřenci Richarda Krále se nyní nachází na sedmé pozici se ziskem 65 bodů. Východočeský klub v době přestupového období nejvíce posílil svůj kádr, což má značný vliv na jejich příznivé výsledky. Po lednové pětizápasové šňůře výher ale přišly tři porážky v řadě a žádný bod. Pardubice ale zabraly a v následujících dvou střetnutích naplno bodovaly proti Olomouci a Zlínu. Poslední duel sehráli Pardubičtí na půdě první pražské Sparty, které podlehli až po nájezdech 4:5. Do utkání vstoupili skvěle. Po dvaceti minutách vedli 3:1. Sparťané ale dokázali vyrovnat na 3:3. Pardubičtí ve třetí části opět strhli vedení na svou stranu, ale Sparta opět vyrovnala. V prodloužení gól nepadl, na řadu tedy přišly nájezdy. V nich byl úspěšný pouze sparťanský Lukáš Pech.

Týmové produktivitě Východočechů kraluje kanadský útočník Anthony Camara, jenž zaznamenal v tomto ročníku již 30 bodů. Jeho sedmnáct úspěšných zásahů ho řadí na první příčku střelců svého týmu. Též produktivním forvardem je mladý Matěj Blümel, ten má jen o čtyři body méně.

Kádr Pardubic prošel v přestupovém období velkými změnami. Majitel klubu Petr Dědek přivedl do týmu velké posily. Mezi tu největší patří 36letý běloruský útočník se 447 zápasy v NHL Andrej Kosticyn, který ale do utkání proti Motoru nebude moci zasáhnout, jelikož si odpykává třízápasový distanc po faulu na olomouckého Adama Rutara. Původně mu předseda disciplinární komise Viktor Ujčík uložil stopku na sedm utkání. Po zhlédnutí jednoho ze záběrů ale své rozhodnutí změnil na suspendaci tří zápasů. Pardubice získaly též posilu do brankoviště, a to Rusa Konstantina Barulina, který reprezentoval svoji zemi například na MS v roce 2011 na Slovensku, kde český tým získal bronzové medaile. Nejnovější posilou je odchovanec Pardubic Tomáš Zohorna. Tento útočník naposledy působil v ruské KHL v týmu Amur Chabarovsk.

Sestava Pardubic ze zápasu se Spartou (7. 2.)

Barulin – Mikuš, J. Zdráhal, J. Kolář (A), Nakládal (C), Ďaloga, Bučko, Vála – R. Kousal, T. Zohorna, Camara – Paulovič, Poulíček (A), Blümel – L. Horký, O. Roman, Tybor – Štetka, Rohlík, Pochobradský.

Z TÁBORA MOTORU

Motoru v úterním zápase na ledě Plzně k zisku tří bodů chybělo 18 sekund, když vyrovnal Milan Gulaš. Bod navíc za vítězství v nastaveném čase si připsali Západočeši díky Pavlu Musilovi. Jihočeši tak nedokázali vítězně navázat na skvěle odehrané páteční utkání z Karlových Varů, které zvládli na výbornou a vyhráli 6:1. Budějovičtí se stále nacházejí na poslední příčce tabulky. Na svém kontě mají třicet bodů.

Nejproduktivnějším Jihočechem je Zdeněk Doležal se 27 body. Je také nejlepším střelcem svého týmu, když puk za brankovou čáru dostal v sezoně už třináctkrát. Za ním je jméno Pavla Pýchy, který už ale do zápasů do konce sezóny vinou zranění ramene nezasáhne.

Sestava Motoru ze zápasu s Plzní (7. 2.)

Strmeň – Vydarený (C), Plášil, Lytvynov, Kubíček, Štencel, Slováček – Jonák, D. Voženílek, Holec – Karabáček, R. Přikryl, Z. Doležal – Beránek, Toman, Ville – M. Novák (A), Gilbert, Alderson.

Předzápasové okénko asistenta trenéra Aleše Tottera

"Odehráli jsme dva solidní zápasy. V úterý hrajeme doma a chceme vyhrát za tři body. Pardubice velmi posílily v přestupovém období a mají velkou sílu do útoku. My musíme dobře napadat, udržet se na kotouči v útočném pásmu a hrát jednoduše v obranném pásmu. Obránci musí podporovat útok a vše tlačit do brány. Rozhodne naše aktivita a pohyb. Když všechny tyto věci budeme plnit, máme reálnou šanci vyhrát za tři body. Výhra za tři body by nás udržela v reálné naději na předkolo play-off po reprezentační přestávce, kdy bude zbývat deset zápasů do konce základní části."


Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....