Banes Motor České Budějovice
17.01.2021, Veronika Krnínská

Jsem rád zpátky v Motoru a užívám si extraligu, říká Šimon Kubíček

Madeta Motor České Budějovice bohužel neurval svou pátou domácí výhru v řadě. Východočeskému týmu z Pardubic hrálo v nedělním zápase štěstí do karet a uzavřel zápas výhrou 2:1. V sestavě Motoru nechyběl mladý obránce Šimon Kubíček, který v extralize hraje premiérově. Podělil se pár slovy i o jeho pocity ze svého druhého zápasu.

Jak jste se na ledě cítil po vašich zápasech na mistrovství dvacítek v Kanadě?
Už jsem se cítil lépe. Dnes to byl můj druhý zápas, takže jsem se cítil docela dobře. Jen je škoda, že se nevyhrálo. Po výhře bych se cítil ještě líp.

Opět jste padli o gól. Mohli jste proti Pardubicím předvést lepší výkon?
Určitě ano. Měli jsme dobrý start, ale stále nám chybí góly. To je to, co nás nejvíce v posledních zápasech trápí. Musíme se začít tlačit mnohem více do brány. Budu doufat, že se další zápasy budou jen a jen zlepšovat.

Jak se celkově v motoráckém týmu cítíte?
V týmu Motoru se cítím skvěle. Pro mě, mladého kluka, je to úžasné, že si mohu zahrát v extralize. Doufám, že se v týmu udržím až do konce sezóny.

Chybělo vám hrát v Čechách?
Asi ano. Je velkou škodou, že se stále hraje bez diváků, protože čeští fanoušci jsou skvělí. Ale určitě je to fajn a jsem rád, že jsem zpátky v Motoru.

Příští zápas bude v úterý se Spartou. Jaké máte pocity a jak se budete připravovat?
Připravíme se tak, jako na každého soupeře. Sparta je kvalitním soupeřem, ale když zlepšíme tu koncovku, tak máme rozhodně šanci na vítězství.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....