Banes Motor České Budějovice
12.01.2021, Pavel Mádl

Sedm set utkání? Člověk si uvědomí, jak je starej, směje se René Vydarený

Číslo ve statistikách odehraných zápasů v české nejvyšší soutěži se obránci Renému Vydarenému utkáním s Litvínovem zaokrouhlilo na 700. Slovenská stálice v obranných řadách Motoru vstřelila svoji první branku v tomto ročníku, trefa nakonec byla tou vítěznou. Vydarený svůj výkon okořenil rovněž jednou asistencí a pomohl tak k výhře Jihočechů nad Litvínovem 4:3.

René, zaznamenali jste druhý vítězný zápas doma v řadě s plným bodovým ziskem. Pociťujete, že se tým vydává na tu správnou cestu?
Z tohoto hlediska je to pro nás skvělé. K výhře už jsme měli nakročeno dříve. K závěru byla znát panika, ale jsme rádi, že jsme to dotáhli do vítězného konce.

Vy jste dnes zaznamenal svoji první branku v sezóně, ke které jste přidal asistenci. Byl jste rovněž u první inkasované branky. Jak byste tu situaci popsal?
Bylo to při hře v oslabení, kde jsme měli třikrát puk na holi a zbytečně jsme s ním chtěli hrát. Stačilo puky vyhazovat z vlastní třetiny. Nastaly tam poté situace dva na jednoho, tři na jednoho, prošlo mi to mezi nohama a soupeř střílel do prázdné brány.

Litvínov v posledních pěti utkáních čtyřikrát zvítězil. Připravovali jste se na něj s vědomím, že je aktuálně v dobrém rozpoložení?
Na každého soupeře se připravujeme stejně. Ztratili jsme tolik bodů, že potřebujeme vyhrávat. Každý zápas je pro nás takové malé play-off.

Za stavu 3:1 ve váš prospěch nastala situace, kdy soupeř vstřelil branku, která po využití trenérské výzvy nebyla uznána. Nezačali jste od tohoto momentu hrát příliš pasivně?
Odvíjí se to od toho, že jsme hromadu zápasů ve třetí třetině neuhráli. S těmi vítězstvími přijde sebevědomí. Máme v hlavě, že to nesmíme promarnit. Naštěstí jsme to zvládli.

Dnešní utkání bylo vaše 700. v nejvyšší soutěži. Bral jste tento zápas pikantně?
Je to takový zlom. Sedm set utkání je opravdu hodně a člověk si uvědomí, že už je fakt starej (smích). Nebral jsem to nijak pikantně. Já nemám rád tu pozornost. Moc jsem nechtěl, aby se o tom mluvilo, a když to kluci zjistili, tak jsem něco vypsal, ale jsem rád, jak to dopadlo.

Bude vás to něco stát?
Samozřejmě (smích).

Před startem sezony jste avizoval, že tato bude vaší poslední. Nyní působíte už čtrnáctou sezonu v nejvyšší soutěži. Nechcete ten počet zaokrouhlit na patnáct a přehodnotit své stanovisko?
Ne. Tato sezona mi vzala hodně sil, protože jsme pětkrát začínali a v mém věku začínat jednou je hodně. Je toho moc, hraje se každý druhý den a je to náročné. Bylo by těžké se na příští sezonu připravit jak psychicky, tak fyzicky.

V pátek jedete na led Olomouce, kde jste před týdnem prohráli v prodloužení. Co od zápasu očekáváte?
Tam se hraje obtížně. Hrají velmi poctivý hokej a my se na jejich hru musíme připravit.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....