Banes Motor České Budějovice
31.12.2020, Filip Kortus

Hráčům posíláme tréninkové plány, popisuje Ladislav Kolda

Aktuální situace znovu neumožňuje trénování na ledě, ale mládež Motoru ani tak nezahálí. Trenéři všech kategorií jsou v neustálém kontaktu se svými svěřenci, kteří plní individuální plány. Nejen o tom hovořil Ladislav Kolda.

Už na podzim se začala pandemická situace nejen v České republice zhoršovat a mládežničtí trenéři tomu museli uzpůsobit tréninkový plán. „Klukům jsme posílali tréninkové plány, které měli na doma. Když se situace zlepšila, tak jsme začali trénovat po skupinkách,“ popisoval vedoucí žákovských kategorií Ladislav Kolda.

Poté se situace zlepšila a vláda umožnila trénovat na ledové ploše. „Tréninky na ledě jsme využívali ke hře na malém prostoru a individuální dovednosti. Bylo to dobré, ale bohužel to netrvalo dlouho. Před tím jsme se snažili chodit ven, protože poměrně dlouho nám přálo počasí,“ říkal bývalý výborný obránce.

I v období vánočních svátků se mládež Motoru i nadále připravuje. „Jsme zpátky v době, kdy se pandemie začala zhoršovat. Nadále klukům posíláme plány, trenéři vymýšlejí různé výzvy, aby jim to zpestřili. Snažíme se pro hráče dělat maximum.“

Po Novém roce bude budějovická mládež v tréninku pokračovat. „Byli bychom moc rádi, kdyby se soutěže znovu rozběhly, ale uvidíme, jak to bude. Kdyby ne, tak se samozřejmě i nadále budeme připravovat, ale chápeme, že to je pro všechny velice složité období,“ uvědomuje si Kolda.

Celý klub zároveň bedlivě sleduje juniorské mistrovství světa, na kterém má Motor hned tři zástupce. „Věřím, že to naši mladí kluci sledují a musí to být pro ně obrovská motivace,“ uzavřel Ladislav Kolda.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....