Banes Motor České Budějovice
21.12.2020, Adam Pavlíček

Po reprezentační pauze se Motor vydá do Mladé Boleslavi

Po reprezentační přestávce se opět roztáčí kolotoč extraligových utkání. Motor se vydá do Mladé Boleslavi. Kde ho, soudě dle tabulkového postavení, nečeká nic lehkého. Přímý přenos ze středních Čech zprostředkuje Česká televize, zápas bude možné sledovat i na serveru HokejkaTV a jako vždy bude připraven také textový přenos.

Mladoboleslavští hokejisté mohou být s probíhající sezonou spokojeni. Po více než dvaceti odehraných zápasech se Stredočeši nacházejí na chvályhodném čtvrtém místě v tabulce. Jeden bod přidali i v pondělí, tedy den před soubojem s Českými Budějovicemi. Bruslaři tedy sehrají poměrně netradičně dva zápasy během dvou dnů. Výhodou by pro ně mohl být fakt, že oba zápasy (první z nich se Zlínem) sehrají na domácím ledě.

Většina hráčů mladoboleslavského celku bude zřejmě spokojená i co se individuálních statistik týče. Jim mezi obránci vévodí Martin Švec, který má 14 bodů, tedy stejně jako jeho budějovický protějšek Pavel Pýcha. Oba dokonce shodně trefili 4 góly a připsali 10 asistencí. V útoku pak vyčnívají především David Šťastný, který patří mezi nejproduktivnější hráče extraligy, s 24 body (14+10) a Radim Zohorna 22 (12+10), který ale proti Motoru nenastoupí. Vrací se totiž zpět do NHL, když si jej povolal Pittsburgh.

Úterní soupeř Motoru se může také pyšnit reprezentantem na Channel One Cupu. Do Moskvy se s týmem vypravil Adam Zbořil a poměrně se mu dařilo. V turnaji stihl posbírat tři asistence.

Sestava Bruslařů z minulého utkání: J. Růžička – Ševc (C), Pláněk (A), Bernad, Fillman, Šidlík, Allen, Hrbas – Lunter, Cienciala, Šťastný – Jääskeläinen, A. Zbořil (A), Kotala – Flynn, Najman, P. Kousal – J. Strnad, Bičevskis, J. Stránský.

Z tábora Motoru

Situace v českobudějovickém klubu bude zřejmě všem příznivcům známa. Jihočechům se nedaří tak, jak by si přáli, a v tabulce jsou poslední. Na Zlín, který je nad nimi, pak ztrácejí osm bodů. Trenérský štáb tak mohou těšit alespoň některé z individuálních výkonů. Třeba Pavel Pýcha si těmi svými řekl o pozvánku do reprezentace. A právě budějovický kapitán se zapojí i do úterního utkání.

Jak jsme již psali zde, do zápasu naskočí také Martin Adamský, který bude uvolněn z Havířova. Do zápasu naskočí také Forman, jenž se zdál být ve dvou zápasech, které s Motorem prozatím odehrál, značnou posilou. Nikdo z tria marodů Indrák, Holec, Novák zatím do hry nezasáhne.

Vzájemná utkání s Boleslaví v této sezoně:
2. kolo, Mladá Boleslav - Motor 5:2
15. kolo, Motor - Mladá Boleslav 1:2pp

Aleš Totter před zápasem:

"Proti Boleslavi jsme měli zápasy dobře rozehrané, nedotáhli jsme je ale do vítězného konce. Určitě bude důležitý vstup do utkání. Pro Boleslav by první polovinu utkání mohla být výhoda, že hrála už v pondělí. V druhé polovině už by to ale mohla by být výhoda pro nás, soupeř by mohl být unavenější. Případná výhra by pro nás v naší situaci byla důležitá."

Sestava Motoru z posledního zápasu: Patera – Vydarený, Slováček, Suchánek, Plášil, Lytvynov, Roth – Forman, Venkrbec, Z. Doležal – Michnáč, Gilbert, Karabáček – Christov, Jonák, D. Voženílek – Prokeš.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....