Banes Motor České Budějovice
21.12.2020, Adam Pavlíček

Pýcha v reprezentaci? Dobrá reklama pro Motor, chválí Aleš Totter

Českobudějovický celek se již chystá na úterní zápas proti Boleslavi, kde bude bojovat po reprezentační přestávce. "Čeká nás nabitý program, budeme hrát téměř ob den, podobné to bude v lednu. Za pauzu, v níž jsme mohli o něco více potrénovat jsme rádi," říká v rozhovoru Aleš Totter. Dále hovoří o situaci v kádru Motoru a objasňuje, jak bude vypadat sestava právě proti úternímu soupeři.

Motor měl na reprezentační akci v rámci Euro Hockey Tour svého zástupce. Byl jím bek Pavel Pýcha, který nejenže si připsal první starty za seniorskou reprezentaci, ale i první branku a asistenci. "Sledujeme Čendu tři roky každý den, takže jeho nynější výkony pro nás nejsou překvapením," řekl na adresu nejproduktivnějšího hráče Jihočechů asistent trenéra Aleš Totter.

Pýcha na Channel One Cupu odehrál dva zápasy, první proti Finům, druhý proti Švédům. "Ze začátku, a vlastně první zápas, se do toho dostával. Proti Švédům už to ale byl on. I trenéři zjistili, do jakých situací ho stavět. Nakonec dostával prostor. Určitě je to dobrá reklama pro Motor," vysekl Totter pochvalu. Navzdory nabitému programu se jediný českobudějovický reprezentant již zapojil do pondělního tréninku a v úterý ho můžeme očekávat na soupisce proti Boleslavi.

V defenzivních řadách ovšem příznivci Motoru neuvidí Niklase Pavla. Pro švédského beka nezbylo v defenzivě místo. "Hráči z ciziny by měli naše domácí hráče přehrávat. To v tomhle případě ale neplatilo," objasňuje Totter důvody Pavlova odchodu. "Navíc se nám 3. ledna vrátí Conor Allen," dodal.

Ofenzivní řady budou pro úterní zápas doplněny také o Martina Adamského. V útoku zaujme místo i Miroslav Forman. Trenéři Prospal a Totter se nyní musejí vypořádat i s poměrně početnou marodkou. Dlouhodobě absentují Indrák, Novák a Holec. Nikdo z nich do zítřejšího zápasu nenakoukne, Martin Novák již ale začne trénovat na ledě.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....