Banes Motor České Budějovice
14.11.2020, Michal Špírek

Nastartuje se Motor ze zápasu proti prvnímu týmu tabulky?

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Plzeň si s netypickým startem sezóny poradila na jedničku. Zatím odehrála devět zápasů a v každém z nich bodovala, jen jednou padla v prodloužení. V neděli od 17:00 ji vyzveme v Budvar aréně my. Českobudějovický fanoušek si bude přát, aby tímto zápasem skončily rovnou dvě série - jak šňůra porážek Motoru, tak vítězné tažení Plzně. Utkání, na které opět bohužel nebudou mít přístup diváci, můžete sledovat buď prostřednictvím streamu zde, popřípadě textový komentář najdete tady.

HC ŠKODA PLZEŇ

Západočeši stihli odehrát už devět zápasů, o jeden zápas více než Motor. Více už jich má na kontě jen Sparta (10). A v Plzni může s dosavadním průběhem soutěže panovat maximální spokojenost. Škoda vede tabulku o čtyři body, zatím zaznamenala jedinou porážku v prodloužení. Svěřenci Ladislava Čiháka prokazují výbornou výkonnost.

Odráží se to i v individuálních statistikách. Nejlepším střelcem soutěže je tak Tomáš Mertl. A pozor, hned pět branek nasázel v přesilovkách. Do první pětky kanadského bodování této sezóny se dostali kromě Mertla ještě Milan Gulaš a Petr Straka. Straka je s +11 body vůbec nejlepší v celé extralize ve statistice +/-, stejný hráč kraluje i hodnocení Radegast index. Obránce Matěj Stříteský je zase pátým nejproduktivnějším obráncem.

V pátečním kole Plzeň urvala dva body v domácím střetnutí s Litvínovem a úplná spokojenost s výkonem v jejích řadách nepanovala. "Je to pro nás poučení, příště musíme hrát tak, abychom řídili tempo zápasu my," hodnotil Roman Vráblík. Ten patří k hráčům soupeře, kteří pochází z českobudějovické hokejové líhně. Vedle něj je to pak Gulaš, Mertl a Rob. "My s klukama vlastně jedeme domů. Moc se na zápas těšíme," vzkazuje Vráblík.

Sestava Plzně ze zápasu s Litvínovem (13. 11.)

Frodl (Pavlát) – Lang, L. Kaňák, Vráblík, Čerešňák, Budík, Jiříček, Kvasnička – Pour, Mertl (A), Gulaš (C) – Stach, P. Musil, Rob – Kantner, Kracík, Suchý – Straka (A), Kodýtek, Eberle.

Z tábora Motoru

Pro MADETU Motor je utkání s Plzní výzvou. Svěřenci Václava Prospala mají v živé paměti, že se soupeřem hráli v poslední době tři vyrovnané duely. V srpnovém pohárovém utkání Motor doma vyhrál 4:2. V odvetě Jihočeši na plzeňském ledě padli 3:5. A v extralize Jihočeši v Plzni vedli do 47. minuty, rozhodující gól pak schytali v 59. minutě.

Motoráci tak ví, že kýžená výhra není proti Plzni nedosažitelná. "Když dokážeme zopakovat výkon z Plzně nebo třetí třetiny z domácího pohárového zápasu, tak můžeme vyhrát. Tomu musíme všichni věřit a vyvarovat se naivních chyb," nabádá asistent trenéra Aleš Totter. Do sestavy Motoru se vrátí Matouš Venkrbec, oproti poslednímu utkání ale vypadli Holec s Indrákem, jejichž absence bude dlouhodobější.

Sestava Motoru ze zápasu v Karlových Varech (11. 11.)

Čiliak – Vydarený, Plášil, Pýcha, Slováček, Pavel, Allen – Jonák, Prokeš, D. Voženílek – M. Novák, R. Přikryl, Beránek – Christov, Indrák, Holec – Karabáček, Michnáč, Z. Doležal.

Permanentkáři mají videopřenosy bezplatně

Permanentkáři Motoru mohou zápasy Motoru sledovat bezplatně na HokejkaTV.cz, a to až do doby, dokud se fanoušci nevrátí zpět na stadiony. Jak se přihlásit k přenosu najdete zde.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....