Banes Motor České Budějovice
30.10.2020, Filip Kortus

Gól v Hradci? Asi nejhezčí v kariéře, říká Matouš Masopust

V přípravě se mu nedařilo podle představ, ale přišel začátek sezony a znovu se dokázal dostat do formy. Útočník Matouš Masopust prožil loni výborný premiérový ročník v juniorské kategorii, na který by letos velice rád navázal. Zatím se mu daří dobře. Po šesti odehraných zápasech má na kontě čtyři branky, k tomu dvě asistence a vede bodování budějovického mužstva.

Už loni jste patřil k důležitým hráčům juniorky. Trvalo vám, než jste se zvykl na nově složené mužstvo?
Lehké to nebylo. Zvykal jsem si na jiné prostředí v kabině a spoluhráče. Loni jsem pravidelně hrál s Michalem Silným a Vojtěchem Krchem v jedné formaci, z čehož jsem těžil a dařilo se nám. Po sezoně skončili, vytvořil se jiný tým a přišlo plno nových hráčů.

V přípravě vás trenéři zkoušeli ve více formacích?
Ano, zkoušelo se, kdo si s kým sedne. Neustále se to točilo a ustálilo až na konci přípravy.

Výrazně se změnil váš herní styl po příchodu trenéra Majera?
Rozhodně. V obranném pásmu se tolik nezbavujeme kotouče, snažíme se hrát konstruktivně a tlačit se do branky. Už jsme se postupně dostali i do nového herního stylu, který trenéři chtějí praktikovat. Trvalo to dva až tři měsíce, než jsme to pochopili a zvykli si na to. I teď děláme plno chyb, ale už je to o poznání lepší.

Jak hodnotíte uplynulých šest utkání?
Nejlépe nám vyšel zápas v Hradci Králové, kde se nám podařil parádní obrat z 2:4. Chtěli jsme přidat více vítězství, ale nejsme na tom špatně. Z toho, co se nám povedlo, se musíme odrazit do dalších zápasů. Až se znovu začne.

Postupně jste se vyšplhal do čela kanadského bodování svého týmu. Šla vaše forma neustále nahoru?
V přípravě se mi moc nedařilo, hrál jsem špatně. Ale srovnal jsem si to v hlavě a myslím si, že mi velice pomohl gól proti Zlínu. Ačkoliv to nebylo nic výstavního. (smích) Od té doby jsem se zvedl, začalo se mi dařit a snad to tak bude pokračovat. Hlavní pro mě je, abych co nejvíce pomohl týmu.

Branku v Hradci řadíte k nejhezčím v kariéře?
Možná ze všech nejpovedenější. Takhle vystřelit se mi snad ještě nepodařilo. Padlo to tam pěkně.

Jak zvládáte individuální přípravu?
Je to nepříjemné, nemůžeme se s klukama vůbec vídat. Musíme to zvládnout a čekat, až se znovu vrátíme do plného tréninku a zápasů. Je to pro všechny stejné.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....