Banes Motor České Budějovice
23.10.2020, Filip Kortus

Juniorka absolvovala úvodní lekci Defenda, hráče čeká individuální plán

Ani v době, kdy jsou vnitřní sportoviště zavřena, hokejisté juniorky Motoru nezahálí a připravují se na další pokračování soutěže. Dokud to vládní nařízení dovolovala, tak trénovali po skupinkách. V rámci tréninků ve skupinkách (do středy) stihla juniorka Motoru alespoň úvodní lekci Defenda pod vedením specializovaného trenéra. Teď je čeká individuální příprava, o které mluvil hlavní trenér týmu Lukáš Majer.

Komentář Lukáše Majera

"Jsme přesvědčení, že pokud se kluci naučí o sebe postarat v životě, na principu "daily basis", přenesou si to velmi pravděpodobně i do do sportu. Defendo je komplexní sebeobrana a zároveň rozvíjí mentální sílu. Jedním z velkých problémů českého hokeje je, že se spousta z nás dívá na hráče jako hráče, ale málo jako na lidi. To bychom chtěli v Motoru změnit a ve spolupráci s kondičním trenérem Petrem Červeným jsme ve středu začali tímto krátkým vstupem do skupinkového tréninku našeho mužstva."

Co je Defendo?

Evropský systém efektivní sebeobrany vyvinutý Jyrki Saariem. Defendo je založeno na nejúčinnějších technikách několika odlišných bojových umění. Cílem výuky Defenda je jednoduchá, realistická a přitom komplexní sebeobrana pro každého. Defendo nabízí též psychologické postupy, jak v těchto situacích vystupovat a jakým způsobem zvládat negativní emoce, jako jsou stres nebo strach. Více informací o Defendu najdete zde.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....