Banes Motor České Budějovice
10.10.2020, Adam Pavlíček

Před vynucenou stopkou na Kometu!

Před zavedením nových opatření, která zahrnují i sportovní aktivity, se českobudějovičtí hokejisté ještě stihnou podívat na led brněnské Komety, kterou vyzvou v neděli od 17:00. Zápas bude možné sledovat živě na tomto odkazu či v textovém přenosu.

HC Kometa Brno

V extralize, a těžko hledat i v jiných soutěžích, není týmu, který by nebyl poznamenán pandemií koronaviru. Vinou covidu-19 brněnští hokejisté sehráli v letošním ročníku pouze jediné utkání. Na vlastním ledě, byť bez přítomnosti vlastních příznivců, vyzvali plzeňskou Škodovku. Západočeši si na Moravě dokráčeli k poměrně jasnému vítězství, když zpět domů odjížděli s výhrou 7:3 v zádech. "Velká nerozehranost byla znát, tři góly v zápase jsme soupeři naprosto darovali. Ve druhé třetině jsme se nadechli, snížili jsme, ale pak přišla přesilovka, během níž jsme se měli dostat ještě víc do hry, ale místo toho jsme inkasovali," hodnotil trenér Kamil Pokorný první zápas Komety v sezoně.

Ačkoliv nemusí být Jihomoravané rozehraní, jejich soupiska přesto budí patřičný respekt. Útočným řadám by měli vládnout Martin Zaťovič, Jakub Valský či Peter Mueller. Obranu pak vyztuží zkušení hokejisté jako Ondřej Němec nebo Michal Gulaši.

Sestava Komety z posledního zápasu proti Plzni: Vejmelka – Freibergs, O. Němec (A), Zbořil, Bartejs, Gulaši, Svozil, Pyrochta (A) – Zaťovič (C), P. Holík, Klepiš – Vincour, Kusko, Schneider – Valský, Rákos, L. Horký – Plášek ml., Střondala, Kunc.


3. kolo

HC Kometa Brno – MADETA MOTOR České Budějovice

neděle 11. října, 17:00, DRFG Aréna

Z českobudějovického tábora

Motor stihl v extralize letos odehrát čtyři zápasu. Na ten vítězný zatím ale stále čeká. Podařilo se mu bodovat v minulém kole proti Vítkovicím, které rozhodly až po základní hrací době. Jako jediný z týmu si dva přesné zásahy připsal útočník Martin Novák. Podíváme-li se také na podrobnější statistiky, uvidíme, že jediným hráčem, který má pozitivní bilanci v +/-, je Niklas Pavel, jenž má na kontě tři plusové body.

Sestava Motoru z minulého utkání: Patera – Pýcha, Plášil, Vydarený, Allen, Suchánek, Slováček, Pavel – Christov, Venkrbec, Holec – Jonák, R. Přikryl, Z. Doležal – M. Novák, Raška, D. Voženílek – Karabáček, Prokeš, Beránek.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Na Kometě bylo v pátečním zápase vidět, že dlouho nehrála. Zítra ale očekáváme, že bude mnohem lepší. Víme, že na dlouhý čas hrajeme poslední utkání. Rozhodne mentální stránka, bude se totiž hrát před prázdnými tribunami. To bude stoprocentně výhoda pro nás, protože Kometa je jinak v domácím prostředí velmi silná, fanoušci jim stoprocentně přinášejí energii. Klíčový bude také náš pohyb. Když bude dobrý, věřím, že můžeme vyhrát za tři body. Stále čekáme na první vítězství, nemůžeme se o tom pořád jen bavit. Jeden zápas už někde musíme urvat. Kdyby to bylo v Brně před pauzou, bylo by to velmi dobré."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....