Banes Motor České Budějovice
17.09.2020, Petra Bicková

Musíme zvednout hlavy a jít dál, říká Karel Plášil

Do Budvar areny zavítal dlouho očekávaný soupeř Hradec Králové. Motor ale na svého rivala nestačil. I přesto ale Jihočeši bojovali až do poslední sekundy. Autor první extraligové branky a zároveň jediné českobudějovické branky zápasu Karel Plášil, který sám v minulosti oblékal i dres Mountfieldu, hodnotil dnešní utkání.

Úvod do utkání vám hrubě nevyšel. Připisujete to nervozitě nebo tam byl až velký respekt z extraligy?
Já si myslím, že to bylo všechno dohromady, i když jsme si to nepřipouštěli. Snažili jsme se opravdu držet toho, co nám říkal trenér, bohužel se to nepovedlo a další zápasy se tohle nesmí stávat. Teď musíme zvednout hlavy, jít dál a vyhrávat zápasy.

Po hororovém úvodu jste ještě v první třetině hru zvedli a dali gól. Jenže vzápětí došlo k přečíslení, které soupeř potrestal. To byla těžká chvíle pro tým.
Určitě to nebylo jednoduché. I ten začátek, kde padly tři góly. Nesmíme se zaleknout a pokračovat v naší hře, které věříme. Ten čtvrtý gól také nebyl příjemný, ale už bylo vidět nějaké naše zlepšení a v tom musíme pokračovat.

Karel Plášil proti Mountfieldu:

Body: 1+0
+/-: -1
Čas na ledě: 20:04

Vnímali jste diváky, kteří byli v menším počtu, ale skvěle povzbuzovali?
Určitě jsme to vnímali a v kabině jsme si říkali, že i za takového stavu nám fandí a podporují a jsme jim za to moc vděčný. Doufám v jejich podporu i v dalších utkání a my se jim to budeme snažit vrátit vyhranými zápasy.

Jedete příští zápas do Boleslavi. Co je třeba podle vás zlepšit?
Ke zlepšení je toho hodně. Zrychlit, vyhrávat osobní souboje u modrých čar, který rozhodují,zda půjdeme do útoku nebo budeme v obraně. Dále musíme hrát agresivně a vyvíjet tlak na bránu.

V čem byl podle vás rozdíl mezi vámi a Hradcem?
Vyhrávali osobní souboje a my hodně ztráceli kotouče. Musíme zrychlit a vše zjednodušit. Musíme navázat na to, čím jsme se prezentovali v předchozích sezónách, tou agresivitou.

Letos v přípravě jste dal pět branek a teď hned první extraligový gól. Jaký je to pocit?
Jsem za to moc rád, že mi to tam takhle padá. Ale pro mě jsou důležitější ty týmové výsledky a ty se snad změní k lepšímu.

Byl jste vyhlášen jako nejlepší hráč zápasu. Jak vnímáte toto ocenění?
Tak to bude asi tím, že jsem jako jediný dal gól (smích). Jsem za to rád, ale nic to do dalších utkání neznamená.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....