Banes Motor České Budějovice
23.09.2020, Petra Bicková

Pes, nejlepší přítel člověka? Podle hokejistů v Motoru zřejmě ano

V nedávném článku jsme vám představili novopečené tatínky z kádru Motoru. Ale ratolesti nejsou jediné, kdo přináší v motoráckých rodinách radost. Kdo je dalším členem v domácnosti? Kdo má jakého psa či jaká jména nosí domácí mazlíčci motoráků? Redakce hcmotor.cz pro vás pro zkrácení čekání na další extraligový zápas připravila další "nehokejový" článek.

Hokejisté Motoru sázejí především na čtyřnohé přátele. Roman Přikryl si odmalička přál jorkšíra. Pořídit si ho však mohl až v dospělosti, dříve mu ho nedovolili rodiče. A tak si přítomnosti vysněného plemena budějovický útočník užívá nakonec až nyní, pořídili si ho s manželkou. „Jorkšírský teriér se mi hrozně líbí, je to malé plemeno, takže může být skoro vždycky se mnou, a ještě nepouští žádné chlupy,“ vyzdvihuje kladné stránky svého mazlíčka Roman Přikryl.

Radek Prokeš na rozdíl od svého spoluhráče Romana Přikryla neměl nikdy odvahu si psa pořídit. Nakonec ho do domácnosti přivedla jeho přítelkyně a budějovický odchovanec je za to velmi rád. „Je to Jack Russell teriér a jmenuje se Mário podle italského fotbalisty Maria Balotelliho.“ Italský fotbalista je znám tím, že má problémy s disciplínou. „Temperament mají Máriové hodně podobný, ale ten náš poslouchá na slovo,“ vysvětluje s úsměvem Radek Prokeš. Že si Mário s paníčkem a paničkou užije je znát už z úvodní fotky - pes v kšiltovce je totiž právě on.

Francouzského buldočka si opatřil Adam Raška. „Jmenuje se Levis. Už nějakou dobu jsme sledovali videa s buldočky, hned jsme si tu rasu zamilovali, takže když jsme se rozhodovali pro psa, byla to jednoznačná volba a určitě bychom neměnili! Jsou to takoví malí klauni,“ říká Adam Raška. „Za mě to je taková menší příprava na dítě,“ doplňuje se smíchem Raška.

A jak si rozumí pejskové motoráků mezi sebou? „Snažili jsme se seznámit našeho Čestmíra s Máriem, ten ho ale ignoroval,“ směje se Jan Strmeň, který prozradil, že má s přítelkyni psa Čestmíra už v letním video rozhovoru. Budějovický brankář byl poslán na hostování na Lapač. „Čestmír zůstal v Budějovicích s přítelkyní, ve Vsetíně se mnou není,“ říká Jan Strmeň. Netypické jméno pro psa vymyslel gólman s přítelkyní společně. „Chtěli jsme něco originálního, a když byla přítelkyně malá, jmenoval se tak její plyšový pes," vysvětluje Strmeň.

Svého mazlíčka u sebe nemůže mít ani David Gilbert (foto vpravo), který poskytl domov pejskovi z útulku. „Byl nalezen v opuštěné garáži před sedmi lety“, líčí Gilbert. „Náš pes Kevin je teď v Chicagu s mojí přítelkyní, ale když za mnou přiletí, vždy s Kevinem,“ říká kanadský útočník. A jak zvládá let? „Velice dobře, v letadle je vždy hodný,“ doplnil Gilbert."

Létání zvládá bez problémů i australský ovčák jménem Ozzie Conora Allena.



Jak se zdá, hokejisté Českých Budějovic se nejspíš drží hesla „Pes, nejlepší přítel člověka.“ My přejeme hráčům, aby jim jejich mazlíčci dělali radost a byli parťáci nejen při běhání.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

🇺🇸✈️🇨🇿

Příspěvek sdílený Conor Allen (@connieallen4),

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....