Banes Motor České Budějovice
19.08.2020, Adam Pavlíček

Poslední skupinový zápas rozhodne. Jihočeši míří na Plzeň již se změnou v kádru

Českobudějovičtí hokejisté se ve čtvrtek od 17:30 utkají s plzeňskou Škodou. V rámci Generali Česká Cupu budou v tabulce skupiny "A" hájit druhou postupovou pozici. K ní mu na západě Čech stačí uhrát bod. Jihočeši se budou zároveň snažit navázat na domácí výhru 4:2, kterou proti indiánům zapsali minulý týden.

O soupeři

Plzeňská Škoda měla vstup do Generali Česká Cupu trochu vlažnější. Spartu na hostujícím ledě sice porazila v prodloužení, pak ale přišla dvě zaváhání. Výsledkem 2:4 indiáni padli na jihočeském ledě proti Motoru a v domácí odvetě proti Pražanům pak zapsali nepříznivý výsledek 1:5. Následovaly dva zápasy proti Kladnu. V nich už jeden z elitních českých klubů předvedl stabilní výkony a zapsal dvě výhry. Doma vyhrál 3:1, venku poté 5:2.

Na vlastním ledě bude chtít Plzeň zabojovat o postup do vyřazovací části přípravného turnaje. Na Motor nyní ztrácí jeden bod, k postupu by tak potřebovala výhru v základní hrací době. „České Budějovice se z prvního zápasu poučí. Celých šedesát minut musíme hrát stejně, nesmí se nám stát, že budeme mít nějaké výpadky. Musíme mít dobrou hru s kotoučem a více proměňovat šance," řekl před klíčovým soubojem kouč Ladislav Čihák pro plzeňské klubové sítě.

Sestava Plzně z minulého utkání: Frodl (Pavlát) – Budík, Čerešňák (A), Lang, Kaňák, Vráblík, Jiřiček, Houdek – Rob, Mertl (A), Gulaš (C) – Stach, Musil, Přikryl – Kantner, Kracík, Suchý – Pour, Kodýtek, Eberle.

GČC 2. kolo

HC Škoda Plzeň

ČEZ Motor České Budějovice

čtvrtek 20.08.2020, 17:30, LOGSPEED CZ Aréna


Z jihočeského tábora

Motor se také připravuje na klíčový souboj o postup do vyřazovací části. Ještě předtím ale udělal předposlední řez kádrem, který se pomalu formuje. "Václav Svach s námi bude trénovat, hrát ale bude za juniorku, kam posíláme také Matouše Hrubce, Jakuba Čížka a Matěje Tomana. Případně se jim budeme snažit najít angažmá v první lize," osvětlil situaci kolem týmu Aleš Totter. "Ostatní hráči zatím zůstávají, ale nejednalo se o poslední zúžení. Máme tu devět obránců, navíc ještě přijede Conor. Útočníků zatím máme patnáct. Finální čísla to tedy ještě nejsou. Pokud začne extraliga podle plánovaného termínu, myslím, že do nějakých čtrnácti dní bychom chtěli kádr ještě trochu zeštíhlit," doplnil.

Pokud se podíváme na výsledky Jihočechů v rámci přípravného turnaje, uvidíme tři výhry a dvě prohry (obě proti pražské Spartě). Motor tak zaujímá s devíti body druhou příčku, o níž na západě Čech určitě nebude chtít přijít.

Sestava Motoru z minulého utkání proti Spartě: Strmeň – Vydarený, Pavel, Pýcha, Plášil, Suchánek, Slováček – Christov, Venkrbec, Holec – D. Voženílek, R. Přikryl, Z. Doležal – M. Novák, Gilbert, Michnáč – Beránek, Prokeš, Karabáček.

Skupina A

Klub Zápasy Skóre Body
HC Sparta Praha    5 20:12   10
ČEZ Motor ČB    5 23:19   9
HC Škoda Plzeň    5 15:15   8
Rytíři Kladno    5 13:25   3

K postupu musí Motor získat minimálně jeden bod. Druhý tým skupiny A se ve čtvrtfinále utká s vítězem skupiny B

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....