Banes Motor České Budějovice
18.08.2020, Michal Špírek

Hráči ročníku 2007 za sebou mají vydařené soustředění v Blatnici

Od 14. do 16. srpna absolvovali hráči Motoru ročníku 2007 soustředění v Blatnici nedaleko Tábora. Program soustředění připravili hlavní trenér týmu Adam Vylíčil a filosofický konzultant a mentální kouč klubu Lukáš Mareš. Soustředění se zúčastnil také vedoucí týmu Luděk Brož. Záměrem soustředění bylo stmelení kolektivu, rozvinutí týmového ducha a podpoření kreativity a hravosti dětí.

První den soustředění si hráči stanovili týmové cíle, které budou chtít v sezoně naplnit. Po hraní her (soutěž týmů v pantomimě, napodobování pohybu spoluhráče) absolvovali mladí hokejisté seminář o důležitosti nehodnocení sebe sama a dání prostoru svému přirozenému hráčství. "Následně jsme se zabývali zpětnou vazbou na loňskou sezonu. Hráči sdíleli, co se jim líbilo na trénincích a zápasech, co by chtěli zachovat a co zlepšit. Volný program věnovali kluci především sportovním hrám," přiblížil trenér Adam Vylíčil.

Sobotní den začal aktivitami v lese. Tým v rámci výchovného programu sbíral odpadky v přírodě nedaleko blatnického areálu, dále byly na pořadu dne hry (vlajky na různé způsoby, hod šiškou na přesnost) a hráči dále vzpomínali na momenty a zážitky z loňské sezony. Odpoledne kluci vymýšleli vlastní motto, týmový pokřik a pravidla do šatny a tréninku, kterých se chtějí v sezoně držet. Následovalo společné koupání v nedalekém rybníku a seminář na téma „Profesionální chování“. Nechyběl ani turnaj v přehazované nebo opékání buřtů. Na přání kluků trenérský tým uspořádal i bojovku v nedalekém lese, kterou si všichni zúčastnění užili.

V neděli hráči stanovili pravidla do zápasů v sezoně. Hlavní část programu tento den vyplnilo společné kreslení týmu, ve kterém kluci prokázali soudržnost i kreativitu. "Program soustředění jsme ukončili společným koupáním a hrami ve vodě. Hráči během soustředění pracovali soudržně a chovali se podle zásad, které jsme jim zdůrazňovali. Věříme, že zážitky a znalosti získané na této akci v sezoně patřičně zúročíme," uzavřel za trenérský tým Adam Vylíčil.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....