Banes Motor České Budějovice
04.08.2020, Michal Špírek

Dvacet let online! Jak se vyvíjel web českobudějovického hokeje?

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Webová prezentace, to je pro hokejový klub v dnešní době ta nejsnazší cesta, jak komunikovat s fanoušky. Předávat jim kompletní zpravodajství z týmu a nabídnout třeba i něco navíc. Podívejte se s námi zpátky do minulosti na to, jak se postupem času měnil vzhled internetových stránek hokejových Českých Budějovic. Vzpomenete si, kdy jste poprvé vyťukali na klávesnici www.hokejcb.cz nebo hcmotor.cz vy?

2000 (?) - 2001

Českobudějovický hokej se může chlubit tím, že s webovou prezentací začal velmi brzy. Stránky byly založeny nejspíše již před rokem 2000 (ze kterého je na webovém archivu web.archive.org uložen první záznam), na doméně hokejcb.cz je obsluhovala zejména tehdejší sekretářka klubu Markéta Sitterová, která na web vkládala výsledky zápasů nebo dokonce i videa.

Náhled tehdejšího webu ZDE


2002 - 2007

Od roku 2002 správa webu hokejcb.cz připadla pod společnost eSports.cz. Web obsahoval už tehdy velmi oblíbené diskuzní fórum, které patří k nejnavštěvovanějším dodnes.

Náhled tehdejšího webu ZDE


2007 - 2012

Po pěti letech přišel čas na změnu vzhledu webových stránek. A nový design vydržel téměř šest let.

Náhled tehdejšího webu ZDE


2012 - 2013

Tato tvář webu měla jen jepičí život. V září 2012 byly webové stránky spuštěny v inovované, moderní formě. Už v létě 2013 se ale tento web s kybernetickým světem kvůli dobře známým okolnostem rozloučil.

Náhled tehdejšího webu ZDE


2013 - 2017

S nástupem Motoru byly urychleně vytvořeny nové stránky. Vévodilo jim logo Motoru a jednoduchá lišta, vše bylo vyvedeno v klubových barvách.

Náhled tehdejšího webu ZDE

2017 - současnost

V roce 2017 představil ČEZ Motor redesign klubového webu. Největší změnou byl přechod na responzivní formu stránek, která se mnohem lépe zobrazuje na chytrých telefonech či tabletech.

Redakce webu je tvořena mladými redaktory a redaktorkami, pro které je práce na webu koníčkem, případně ji berou jako možnost, jak nastartovat svoji novinářskou kariéru. Návštěvnost webu je ohromná, v tomto směru patří hcmotor.cz k nejnavštěvovanějším stránkám ze všech hokejových webů a webů extraligových klubů, články si nacházejí tisíce čtenářů.

Primární doménou je od roku 2013 hcmotor.cz, ale na web ČEZ Motor se stále dostanete i přes původní hokejcb.cz.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....