Banes Motor České Budějovice
21.07.2020, Filip Kortus

Jsem vděčný za každý trénink s áčkem, říká novic Dominik Vaněk

Juniorský kádr doznal před začátkem nového ročníku plno změn. Jednou z hlavních posil by měl být obránce Dominik Vaněk, který do Motoru přestoupil z Chomutova. Perspektivní bek zaujal i trenéry A-týmu, kteří ho od pondělí zapojili do tréninkového procesu. Šance mezi dospělými si Vaněk, který si v uplynulém ročníku připsal jeden start v Chance lize, velice váží.

Jak se seběhl váš přestup do Motoru?
Nový šéftrenér akademie a trenér juniorky Lukáš Majer se mi ozval, že hledá praváka do obrany a měl by o mě zájem. Souhlasil jsem, řekl jsem mu, že to velice rád zkusím a těším se na novou zkušenost.

Už jste se seznámil s místním prostředím?
Ano, velice se mi tu líbí. Už když jsme se jezdili na zápasy mládeže, tak jsem se sem vždy těšil, protože je tu opravdu hezky. Kluci mě přijali dobře, rychle jsem si v juniorce našel kamarády.

Překvapilo vás, že jste rovnou naskočil do přípravy s A-týmem?
Bylo jsem mile zaskočen, když mi trenér Aleš Totter volal a řekl mi, abych od pondělí nastoupil do tréninku s hlavním týmem. Udělalo mi to radost a jsem vděčný za každý trénink s nimi.

Co jste říkal prvním dvěma dnům s áčkem?
Už jsem se s klukama bavil, jak to v týmu probíhá, takže trochu připravený jsem byl. Říkali mi, abych se připravil na pořádnou makačku a měli pravdu. Není to jednoduché, ale má to skvělé tempo a nasazení. Jsem spokojený, jak to probíhá.

Byl jste v červenci na ledě, nebo jste byl poprvé až s týmem Motoru?
Po letní přípravě jsme dostali dva týdny pauzu, tak jsem byl na dvoudenním kempu pod trenérem Melovským. Pracovali jsme na bruslení, chodili jsme dvakrát denně na led. Pomohl mi, snažil se mě připravit.

S jakými ambicemi přicházíte na jih Čech?
Jeden cíl už se mi splnil, protože trénuji s A-týmem. Za to moc děkuji. S juniorkou bychom se chtěli dostat do play off.

Komentář vedoucího akademie Lukáše Majera

"Jsme rádi, že se nám povedlo přestup Dominika Vaňka do Motoru dotáhnout. Vážím si práce našeho managmentu a lidí, co se na tom podíleli. Je to jejich zásluha. Dominik neviděl v situaci v bývalém klubu budoucnost a budeme se snažit zajistit podmínky pro růst hráče tak, aby byl do dalších let perspektivní pro trenéry A-týmu. To, že je nyní Dominik v kempu A-tým, nás nesmírně těší. Jako každý hráč z akademie, který dostane pod Václavem Prospalem šanci. Nicméně jak pro Dominika, tak pro nás v akademii, je to teprve začátek náročné a tvrdé práce, která nás na Motoru čeká každý den. Dominik Vaněk má slušné předpoklady a především dobrý charakter, slibujeme si od něj, že svým nastavením využije všechny možnosti rozvoje hráče, které tu máme a o kterých někteří z našich kluků nemají zatím ponětí. Zároveň je třeba říct, že každý hráč, který do akademie přichází, by měl svou výkonnost potvrzovat každý den - hráč je tak dobrý, jak jeho poslední střídání. Přesně tohle je Dominikův případ. Bude potřeba jeho sklony k tomu, že občas nedělá věci důsledně, odbourat. Poté věřím, že se může prosadit v seniorském hokeji. Nyní je ovšem prioritní jeho role v týmu U20, která bude, věříme, dost stěžejní."

Foto: Jan Škrle

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice