Banes Motor České Budějovice
25.05.2020, Tisková zpráva ČSLH; Michal Špírek

Soupeři Motoru ve skupině Generali Česká Cupu budou Sparta, Plzeň a Kladno

Start nového ročníku Tipsport extraligy bude mít zajímavou předehru. V srpnu a září se totiž odehraje nový pohár, který ponese název Generali Česká Cup. Pohár bude hrát celkem šestnáct týmů – ke čtrnácti účastníkům Tipsport extraligy se přidají dva kluby Chance ligy.

Hrát se začne ve čtyřech skupinách po čtyřech týmech 4. srpna 2020, finále je na programu 15. a 22. září 2020. Zápasy se budou vysílat na České televizi a O2 TV Sport, případně na HokejkaTV.cz. Pohár se bude pořádat i jako podpora extraligových klubů, které kvůli pandemii koronaviru přišly o vyřazovací část sezony, tedy i o značnou část příjmů. Není tak překvapením, že se zástupci extraligových klubů na jeho realizaci jednomyslně shodly.

Vítěz Generali Česká Cupu získá finanční odměnu 1 milion korun, poražený finalista 500 tisíc korun. Odměnu do poháru věnuje generální partner Tipsport extraligy ledního hokeje společnost Tipsport.

„Chtěli bychom pozvat všechny hokejové fanoušky ke sledování Generali Česká Cupu a podpoře jejich oblíbeného klubu, a to buď nejlépe přímo na stadionech, či u televizních obrazovek. Věřím, že stejně jako hráči budou po vynuceném předčasném ukončení play off natěšení a utkání bude provázet dobrá atmosféra a nasazení na ledě i v hledišti navzdory opatřením, která bohužel ještě mohou v srpnu trvat,“ říká Marián Zelko, marketingový ředitel Generali České pojišťovny. Případná účast fanoušků na stadionech bude řešena až před samotným startem turnaje.

Jak vnímá turnaj asistent trenéra ČEZ Motor Aleš Totter? "Pořádání turnaje kvitujeme. Budou to určitě zajímavější zápasy, než kdyby šlo o obyčejné přáteláky, motivací bude dobrá prémie, prestiž a možnost zisku první trofeje sezóny. Máme dobrou skupinu, kdy Sparta a Plzeň patří k top týmům extraligy a Kladno s Jardou Jágrem bude patřit k favoritům první ligy. Pro nás tak šest zápasů s těmito týmy bude výbornou konfrontací, která nás prověří. Přejeme si jen, aby už na tato utkání mohl dorazit co nejvyšší počet diváků. Co se týče přípravných zápasů mimo turnaj, vedení připravilo termíny pro další domluvená kvalitní utkání, sehrání některých se ale bude odvíjet i od toho, zda se nám podaří postoupit do play-off poháru, což by znamenalo další zápasy v našem programu."

Týmy Generali Česká Cupu
Skupina A: HC Sparta Praha, HC Škoda Plzeň, ČEZ Motor České Budějovice, Rytíři Kladno
Skupina B: Bílí Tygři Liberec, BK Mladá Boleslav, HC Verva Litvínov, HC Energie Karlovy Vary
Skupina C: HC Kometa Brno, Mountfield HK, HC Dynamo Pardubice, HC Olomouc
Skupina D: HC Oceláři Třinec, HC Vítkovice Ridera, PSG Berani Zlín, HC Zubr Přerov

Herní systém
Základní skupiny
Všechny týmy jsou rozděleny po čtyřech do 4 základních skupin. V ní odehrají utkání dvoukolově každý s každým. Za výhru ve skupině budou 3 body, za výhru v prodloužení nebo na nájezdy získá vítěz 2 body, poražený tým 1 bod. Délky přestávek, prodloužení a počet nájezdů jsou stejné jako v základní části TELH. Týmy, které skončí po základní skupině na 1. a 2. místě, postoupí do play off.
Play off
Play off se bude hrát formátem čtvrtfinále, semifinále a finále. V každém z těchto kol odehrají týmy 2 utkání – domácí a venkovní (případně venkovní a domácí). Dále postupuje tým s lepším skóre. Pokud je skóre po dvou utkáních nerozhodné, hraje se po 2. utkání 10-minutové prodloužení 4 na 4 a pokud se nerozhodně ani v něm, rozhodnou o postupujícím ze série nájezdy (5 na každé straně).

Rozpis utkání ČEZ Motor v Generali Česká Cupu

Sparta Praha - ČEZ Motor (úterý 4. 8.)
ČEZ Motor - Plzeň (čtvrtek 6. 8.)
ČEZ Motor - Kladno (úterý 11. 8.)
Kladno - ČEZ Motor (čtvrtek 13. 8.)
ČEZ Motor - Sparta (úterý 18. 8.)
Plzeň - ČEZ Motor (čtvrtek 20. 8.)
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....