Banes Motor České Budějovice
22.05.2020, Filip Kortus

Dorostu probíhá letní příprava, brzy se možná podívá i na led

I dorostenecký tým je v plném tréninku a poctivě se připravuje na letní přípravě. O úvodních týdnech přípravy a druhé polovině uplynulé sezony dorostu B mluvil trenér Rostislav Kadlec, který bude mít na starost rezervní dorostenecký tým i v nadcházejícím ročníku.

Jak proběhl závěr sezony v dorostu B?
Scházelo nám odehrát dvě utkání, už jsme nenastoupili proti Písku a Benátkám. V nadstavbové části jsme tak skončili na dělené druhé pozici. Musím říct, že ve druhé polovině sezony už nás čekali silnější soupeři a odehráli jsme kvalitnější zápasy.

Odvíjela se situace v rezervním týmu od toho, jak se dařilo A-mužstvu?
V průběhu sezony se v áčku zranilo několik hráčů, takže kluci, co začínali v béčku, se následně posunuli výš. Měli jsme to nastavené tak, že komu se nedařilo, tak se šel rozehrát do béčka, přestože trénoval s áčkem. Všechno jsme řešili s Romanem Fouskem a Milanem Dančišinem a jsem spokojený, jak jsme dokázali spolupracovat a řešit herní vytíženost hráčů. Myslím si, že B-tým tak splňoval, to co měl a byl mimořádně užitečný.

Měli jste dostatečně široké kádry?
Zpočátku sezony nás bylo dost, neměli jsme s tím jakékoliv problémy. Ale když přišla zranění, tak jsme občas museli trénovat s méně hráči. Na tréninky nás kluci z kategorie U15 nedoplňovali, ale zapojovali jsme je do zápasů. Šanci dostali prakticky všichni včetně brankářů.

Jak se starší žáci poprali s dorosteneckou soutěží?
Vesměs to zvládali velmi dobře, ale bylo to různé. Měli jsme hráče, kteří se prosazovali a využívali své šance, ale někomu se tolik nedařilo. Velkou roli hrál i biologický věk. Někdo může být už ve čtrnácti letech fyzicky velmi dobře vyspělý, takže se prosadí snáz.

Mělo by jim v nadcházejícím ročníku pomoci, že už budou mít s dorostem zkušenosti?
Rozhodně je pro ně plus, že už si pár zápasů vyzkoušeli. Ale všichni začínají na stejné startovací čáře a záleží pouze na nich, jak k tomu přistoupí a zda si místo v kádru vybojují.

Kdy jste začali se společnou letní přípravou?
Poprvé jsme se sešli jedenáctého května a pravidelně nás trénuje více než třicet. Máme ještě dalších osm hráčů, kteří nejsou z Budějovic ani okolí, takže se k nám přidají až 25. května, kdy se pro ně otevře ubytovací zařízení. Poté už budeme kompletní. Máme v plánu dva turnaje a dalších šest přátelských utkání, takže se to bude podobat tomu, co jsme měli loni. V červnu nás čeká soustředění v Kovářově a je možné, že se ve stejném měsíci dostaneme i na led. Uvidíme, jak to nakonec bude.

Hráči, kteří s vámi zatím netrénuji, plní tréninkové plány v domácích podmínkách?
Ano, pravidelně jim posíláme plány. Novým kondičním trenérem se stal Petr Červený, který připravil videa, podle nichž kluci trénují.

Podepsala se na mužstvu pauze kvůli koronaviru nebo přišli v dobré kondici?
Fyzické testy teprve budeme dělat, takže až na nich poznáme více. Ovšem přijde nám, že většina hráčů si posílané plány vzala k srdci a plnili to, co měli.

Těší vás, že byste mohli jít už v červnu na led? Pauza od posledního zápasu byla nezvykle dlouhá.
Naposledy jsme hráli začátkem března, takže přestávka byla opravdu dlouhá. Když bude k dispozici ledová plocha, tak toho pochopitelně velice rádi využijeme. Začneme pracovat na dovednostech a postupně se do toho začneme dostávat.
Protahování po jednom z tréninků na suchu

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....