Banes Motor České Budějovice
13.05.2020, Filip Kortus

Letní příprava Motoru probíhá už třetím týdnem

Hokejisté Motoru už třetím týdnem plní individuální plány letní přípravy a pilně se připravují na nový ročník extraligy. Zároveň jsou v neustálém kontaktu s trenéry a dennodenně komunikují s kondičním koučem Tomášem Cibulkou, který pro hráče tréninky připravuje.

V průběhu března se rozhodlo o tom, že se play off Chance ligy konat nebude a Motor postoupí do extraligy. Netrvalo dlouho a svěřenci Václava Prospala se začali připravovat na sezonu v nejvyšší hokejové soutěži u nás. „Po ukončení sezony dostali hráči volno a následně i program na doma. Mělo to návaznost na start individuální letní přípravy a nyní tak budeme trénovat až do začátku přípravy na ledě,“ popisuje kondiční trenér Tomáš Cibulka.

Část kádru chodí do Sportcentra Delfín, kde jsou pod dohledem právě Tomáše Cibulky. „Kluci, co trénují v Budějovicích, tak jsou rozdělení po skupinkách podle věku na mladší a starší. Mám tu i naše odchovance, kteří působí v zámoří nebo jiných klubech,“ prozradil.

Zbytek týmu se připravuje ve vlastních podmínkách. „Kdo není z Budějovic, tak pochopitelně zůstal doma. Někteří mají osobního kondičního trenéra, takže trénují s ním, ale vše řeší i se mnou. Vím, co všichni dělají, mám o tom přehled. Byla to naše podmínka,“ zdůraznil Cibulka.

Individuální letní příprava odstartovala už na konci dubna, tedy o něco dříve než loni. „Začali jsme s letní přípravou v podobnou dobu jako loňský rok, ale letos to bude delší. Tím, že jsme loni hráli baráž, tak sezona trvala déle než v letošní sezoně. Jedeme ale podle stejného plánu jako loni. Máme dvanáctitýdenní cyklus, což je ideální doba," pochvaluje si.

Konec individuální letní přípravy je naplánován na červenec, ve stejném měsíci se začne i s tréninkem na ledě. „Počítáme s tím, že na led půjdeme dvacátého července," dodal. Nový ročník extraligy zahájí Motor 17. září, kdy přivítá hradecký Mountfield.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....