Banes Motor České Budějovice
06.05.2020, Filip Kortus

Povedlo se nám udělat velký kus práce, říká o mladších žácích B Filip Hejda

Premiérovou sezonu v žákovských kategoriích mají za sebou hokejisté Motoru narození v roce 2008. Přechod ze základen zvládli velice dobře a na konci sezony obsadili třetí místo. Pomohl jim k tomu i nový hlavní trenér Filip Hejda, který si spolupráci s mladými motoráky velice pochvaloval. "Bavilo to trenéry i hráče, zároveň jsme poctivě pracovali a posouvali se," říkal v rozhovoru pro klubový web.

Jak hodnotíte uplynulou sezonu?
Celý ročník hodnotím rozhodně pozitivně. Dařilo se nám, což klukům dělalo radost, ale výsledkům jsme nepřikládali takovou váhu. Těšilo nás, že výhry a pohled na tabulku jim dodával energii do zápasů a tréninků, ale snažili jsme se je hlavně rozvíjet po hokejové stránce. Udělali jsme velký kus práce, kluci makali a posouvali se dál. Nechci nikoho přednostně chválit, protože všichni si zaslouží pochvalu.

Na čem jste s týmem nejvíce pracovali?
Jednou z hlavních věcí, na které jsme pracovali, byly dovednosti. Je to činnost, na které se musí pracovat pořád a v žákovských kategoriích to platí dvojnásob. Dělali jsme je prakticky neustále, měli jsme na to i speciální tréninky. Měl jsem několik asistentů, kteří mi na trénincích pomáhali. Chodili s námi Roman Fousek, Filip Turek, Adam Vylíčil nebo Ladislav Kolda.

Měli jste v sezoně nějaký problém, se kterým jste bojovali?
Jedinou menší kaňkou, která nás občas trápila, byla koncovka. Často jsme soupeře přehrávali, ale měli problém se střílením branek. Pracovali jsme na tom na tréninku, ale jinak nebylo nic, co by nás výrazně brzdilo.


Konečná tabulka


Byl pro hráče těžký přechod ze základny do žákovské kategorie?
Je to samozřejmě náročné, ale poprali se s tím dobře. Velký skok pro ně byl, že si stále zvykali na přechod z minihokeje na velké kluziště, ale už na něm hráli před tím, takže na to už byli připraveni. Snažili jsme se o to, aby si kluci vyzkoušeli co nejvíce postů a zjistili, kam si mají najíždět a kde pohybovat se. Postupem času se role každé pozice neustále mění a vyvíjí, ale je důležité, aby v tomto ohledu získali základy.

Točili jste se sestavou tak, aby si hráči vyzkoušeli všechny pozice?
Snažili jsme se, aby si většina kluků vyzkoušela hrát na centru, křídle nebo v obraně. Každý to má jinak. Jsou kluci, kteří se adaptují velice rychle, nemají problém se s novou pozicí sžít. Někomu to trvá déle, ale to je naprosto běžné.

Budete s ročníkem 2008 pokračovat do mladších žáků A?
Ano, budeme spolu i příští rok. Prožili jsme spolu první sezonu a pochopitelně trochu trvá, než se poznáme a zvykneme si na sebe. Myslím si, že jsme to zvládli rychle a těším se i na další rok. Považuji za výhodu, že naše spolupráce bude dlouhodobější.


Statistiky hráčů


Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....