Banes Motor České Budějovice
09.04.2020, Tisková zpráva

Vyjádření prezidenta správní rady

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Prezident Správní rady HC České Budějovice, z. s. Jan Ryba je nucen reagovat na dopis, který kdosi adresoval vedení A týmu a některým sponzorům. Jeho celé vyjádření následuje.
Vážení fandové, rodiče, partneři,
v uplynulých dnech se mi dostal do ruky dopis napsaný údajnou „skupinou rodičů“, který bohužel ani nebyl adresován nám do vedení mládežnického hokeje, ale obdrželo ho vedení A týmu, jeho významní partneři, vedení Českého hokeje i další instituce a novináři. Jako první mě udivuje, že pisatelé chtějí řešit údajné problémy mládeže nikoli s námi jako odpovědným orgánem, ale se všemi okolo. Ještě více mě ale rmoutí to, co jsem si v dopise přečetl. Jedná se o mnohá velmi závažná obvinění, ovšem bez předložení jediného důkazu, že se skutky opravdu staly.

Jménem spolku HC České Budějovice prohlašuji, že na základě veškerých mě známých skutečností mohu tvrzení v dopise označit za nepravdivá, že se jedná o lživá nařčení pracovníků a trenérů klubu se snahou poškodit dobré jméno celého klubu, nejenom jeho mládežnické části.

Vyzývám tedy autory dopisu, onu „skupinu rodičů“, aby nejpozději do konce dubna 2020 podali k rukám Správní rady spolku HC České Budějovice veškeré důkazy o svých tvrzeních. Pokud se tak stane, budeme podněty řešit a předáme je případně zároveň Policii ČR, jelikož by se pravděpodobně jednalo o spáchání trestného činu. Pokud se tak ale ve stanovené lhůtě nestane, předáme Policii ČR onen anonymní dopis, protože by se jednalo o cílené šíření pomluv a poškozování dobrého jména našeho klubu. Podali bychom podnět k prověření, zda se neznámý pachatel nedopustil jednání, které by naplnilo skutkovou podstatu trestného činu.

Považujeme dopis a zejména fakt, kam všude byl rozeslán, za záležitost, která zásadním způsobem poškozuje celý klub Motor České Budějovice. Z tohoto důvodu se budeme všemi dostupnými právními prostředky bránit.

Za Správní radu spolku HC České Budějovice, s mandátem vedení A týmu ČEZ Motor České Budějovice, prezident spolku Jan Ryba
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....